Ένταση και συλλήψεις για... τις καθαρίστριες σε νοσοκομείο των Τρικάλων

Gazzetta team
Ένταση και συλλήψεις για... τις καθαρίστριες σε νοσοκομείο των Τρικάλων
Όλα έγιναν κοντά στα μεσάνυχτα στο νοσοκομείο Τρικάλων, για την καθαριότητα και τους εργαζόμενους σε αυτήν.

Σύμφωνα με πληροφορίες του trikalaola.gr, τα μεσάνυχτα αναλάμβαναν υπηρεσία οι νέες καθαρίστριες που προσλήφθηκαν (σύνολο 39) με ατομικές συμβάσεις στο νοσοκομείο. Πριν αναλάβουν υπηρεσία, για το τυπικό της διαδικασίας, υπέγραψαν τις συμβάσεις εκείνη την ώρα (τα μεσάνυχτα δύο από αυτές) μπροστά στους υπεύθυνους διοικητικούς υπαλλήλους. Όμως συγχρόνως, οι ίδιοι διοικητικοί υπάλληλοι, διαμήνυσαν στο ιδιωτικό συνεργείο καθαριότητας που έχει σύμβαση με το νοσοκομείο, να εγκαταλείψει το χώρο εργασίας, καθώς θα αναλάμβαναν οι νέες καθαρίστριες.

Το ιδιωτικό συνεργείο όμως δεν έφευγε, παρουσία και των υπευθύνων αυτών, λόγω του ότι η σύμβαση δεν έχει λήξει και οι προσλήψεις θεωρούν πως είναι παράνομες, καθώς το ΣΤΕ έχει "παγώσει" αυτή τη διαδικασία.

Μετά από αυτό, η Αστυνομία προσήγαγε με τη διαδικασία του αυτοφώρου τα διευθυντικά στελέχη που ήταν εκείνη την ώρα στο νοσοκομείο και μηνύθηκαν από τους υπεύθυνους του ιδιωτικού συνεργείου καθαριότητας.

Ο νέος διοικητής του νοσηλευτικού ιδρύματος κ. Δημήτρης Παρθένης αντέδρασε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο facebook:

"Η Συλληψη των διευθυντων του νοσοκομειου Τρικαλων δε θα περασει ετσι... "

"Οι διευθυντες του νοσοκομειου Τρικαλων παραμενουν κρατουμενοι. Η Δικαιοσυνη στα Τρικαλα κακοποιειται. ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ" …

Πηγή: trikalaola