Εσωκομματικό μπρα ντε φερ στο ΣΥΡΙΖΑ ενόψει Συνεδρίου

Gazzetta team
Εσωκομματικό μπρα ντε φερ στο ΣΥΡΙΖΑ ενόψει Συνεδρίου
Κινήσεις για καλύτερο «πλασάρισμα» από τους «53+».

Θέσεις για καλύτερο «πλασάρισμα» στο επικείμενο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ το Σεπτέμβριο παίρνουν οι εσωκομματικές τάσεις, προκαλώντας σε αρκετές περιπτώσεις τη δυσφορία του Μεγάρου Μαξίμου.

Η διάσταση απόψεων μεταξύ της Ηρώδου Αττικού και του ΣΥΡΙΖΑ (κυρίως της Κίνησης των "53") για τις επιχειρήσεις της Αστυνομίας σε υπό κατάληψη κτίρια της Θεσσαλονίκης δίνει το στίγμα των προθέσεων των εσωκομματικών τάσεων ενόψει του Συνεδρίου. Ήδη, το πρώτο ηχηρό «χτύπημα» είχε πραγματοποιηθεί με την αισθητή και κατά πολλούς "χοντροκομμένη" αντίθεση στις θεσμικές πρωτοβουλίες για τον νέο εκλογικό νόμο και τη Συνταγματική Αναθεώρηση.

Μπορεί το Μαξίμου να επέλεξε να αφήσει το θέμα να ξεφουσκώσει δίχως να προβεί σε κάποιο σχόλιο, ωστόσο πληροφορίες του newsbeast αναφέρουν ότι ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον αρμόδιο υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα (ο οποίος προέρχεται από την Κίνηση Πράττω του Νίκου Κοτζιά) και του μεταβίβασε τη στήριξή του. Την ίδια ώρα και ο διευθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης τήρησε ισορροπίες μεταξύ των δύο, κρατώντας αποστάσεις από τις δράσεις Τόσκα αλλά και τονίζοντας ότι πρέπει να τηρείται η νομιμότητα.

Αντίστοιχο «χτύπημα» σημειώθηκε στα μέσα της περασμένης εβδομάδας και από τη νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία κατακεραύνωσε την επιλογή Μουζάλα να ζητήσει συγγνώμη από τον Νίκο Δένδια για την προσφυγική πολιτική.

Οι εκάστοτε διαφορές που παρατηρούνται και συχνά πυκνά υπογραμμίζονται από την Κουμουνδούρου σε σχέση με το Μαξίμου, αποδίδονται από κομματικούς παράγοντες στην «πολυφωνία» και τη ριζοσπαστικότητα του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία ωστόσο στο επικείμενο Συνέδριο θα αποτελέσει σημαντικό ζήτημα προς επίλυση.

Ήδη εδώ και περισσότερο από έναν μήνα που έχει ξεκινήσει ο διάλογος με φόντο το Συνέδριο, όλες οι τάσεις επιχειρούν να δημιουργήσουν θέσεις ισχύος και αναχώματα για την καλύτερη εκπροσώπηση στα κομματικά όργανα. Ουδείς ωστόσο τρέφει φρούδες ελπίδες πως θα μπορέσει να έχει τον βασικό έλεγχο των κινήσεων, καθώς η ισχύς των «προεδρικών» είναι αδιαμβισβήτητη. Ωστόσο, το εσωκομματικό πόκερ για τα κομματικά όργανα καλά κρατεί και θα κορυφώνεται διαρκώς μέχρι την έναρξη του Συνεδρίου.


Πηγή: newsbeast.gr