Δύο ένοπλες επιθέσεις στο Τέξας με μία νεκρή (pics & vid)

Gazzetta team
Δύο ένοπλες επιθέσεις στο Τέξας με μία νεκρή (pics & vid)
Δύο παράλληλα αλλά ξεχωριστά περιστατικά ένοπλης βίας σημειώθηκαν στο κέντρο της πόλης του Όστιν, στην Πολιτεία του Τέξας με αποτέλεσμα μία γυναίκα ηλικίας 20 ετών να χάσει τη ζωή της ενώ τρεις ακόμη άνθρωποι νοσηλεύονται στο νοσοκομείο, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας.

«Ένοπλος έχει ανοίξει πυρ στο κέντρο της πόλης – πολλά τα θύματα», έγραφε στις 3 π.μ, τοπική ώρα, στον επίσημο λογαριασμό της στο Twitter η τοπική αστυνομία, ζητώντας από τους πολίτες να αποφύγουν την περιοχή.

Μισή ώρα μετά το πρώτο περιστατικό οι αρχές ανέφεραν πως σημειώθηκε και δεύτερο, «ξεχωριστό» περιστατικό ένοπλης βίας στην περιοχή, διαβεβαιώνοντας ωστόσο πως και τα δύο σημεία στα οποία έγιναν οι επιθέσεις «είναι πλέον ασφαλή». Για προληπτικούς λόγους, η οδηγία προς τους πολίτες να αποφύγουν την κυκλοφορία στο κέντρο παραμένει.

Ο τοπικός τηλεοπτικός σταθμός KXAN, επικαλούμενος τους διασώστες, μετέδωσε ότι σε όλο το κέντρο του Όστιν, στην περιοχή όπου έδρασε ο ένοπλος, υπάρχουν άνθρωποι που έχουν δεχτεί πυρά. Η υπηρεσία αντιμετώπισης ιατρικών επειγόντων περιστατικών της κομητείας Όστιν-Τράβις επιβεβαίωσε με μήνυμά της στο Twitter ότι τα θύματα είναι πολλά, χωρίς να διευκρινίσει αν αναφέρεται σε νεκρούς ή τραυματίες.

Ο ΚXAN μετέδωσε επίσης ότι το περιστατικό ξεκίνησε λίγο μετά τις 2 το πρωί (10.00 ώρα Ελλάδας) έξω από δημοφιλή μπαρ και κλαμπ στο κέντρο της πόλης.

Σε βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα ακούγονται οι πυροβολισμοί αλλά και οι κραυγές των ανθρώπων που έντρομοι προσπαθούν να ξεφύγουν από τα πυρά του ενόπλου.





#BREAKING: Three people have been injured and one person killed in a shooting in Austin, Texas. #9News
https://t.co/wnxHiB5D4Y

— Nine News Melbourne (@9NewsMelb) July 31, 2016

VIDEO from #Austin where gunman opened fire, shots can be heard https://t.co/w0oBGlcKVb pic.twitter.com/9LDgCnLiNj (via @RalphGreNader)

— RT America (@RT_America) July 31, 2016

‼️ #USA: At night violent shootout in #Austin, #Texas. There are some injured. pic.twitter.com/XmBUIXccWB

— Onlinemagazin (@OnlineMagazin) July 31, 2016


Πηγή: kathimerini.gr