Το καλοκαιρινό «φλερτ» του Λεβέντη με τον Τσίπρα

Gazzetta team
Το καλοκαιρινό «φλερτ» του Λεβέντη με τον Τσίπρα
Πιο κοντά από ποτέ η Ένωση Κεντρώων με το Μαξίμου - Τι απαντά κορυφαίος αξιωματούχος στο newsbeast.

Λίγο πριν τα μπάνια του λαού και ενώ οι ρυθμοί της πολιτικής επικαιρότητας αναμένεται να κοπάσουν για λίγο μέσα στον Αύγουστο, στο Μέγαρο Μαξίμου χαράσσουν τις επόμενες κινήσεις τους από το Σεπτέμβρη που αναμένεται «καυτός» με την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για τη δεύτερη αξιολόγηση.

Του Νίκου Ανδριόπουλου

Στην Ηρώδου Αττικού έχει δοθεί έμφαση σε ένα σαφές κοινωνικό στίγμα ενόψει της δύσκολης συνέχειας. Ενδεικτικά είναι τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός ως επτά πυλώνες ανασυγκρότησης του κοινωνικού κράτους, τα αντισταθμιστικά μέτρα για όσους χάνουν το ΕΚΑΣ αλλά και ο οδικός χάρτης για τα αντισταθμιστικά για τα νησιά που τέθηκαν επί τάπητος λίγες ώρες πριν το ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα στην Πάρο για τα εγκαίνια του αεροδρομίου, στην κοινή συνεδρίαση των αρμόδιων κυβερνητικών οργάνων υπό τον Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη.

Την ίδια ώρα ωστόσο που το Μαξίμου επιχειρεί να στήσει κοινωνικά αναχώματα για τη δύσκολη συνέχεια, μονάχα απαρατήρητο δεν έχει περάσει το διαρκές φλερτ των τελευταίων ημερών με την Ένωση Κεντρώων, που ξεκίνησε με τη συνάντηση του επικεφαλής του με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου για τον εκλογικό νόμο. Η Ένωση Κεντρώων υπερψήφισε την απλή αναλογική ασκώντας σφοδρές πιέσεις στη Φώφη Γεννηματά, ο Βασίλης Λεβέντης ήταν ο μοναδικός πολιτικός αρχηγός που παρά τις διαφωνίες του παραβρέθηκε στην εκδήλωση για τη Συνταγματική Αναθεώρηση, καταψήφισε την πρόταση της ΝΔ για Εξεταστική Επιτροπή για το πρώτο εξάμηνο της κυβέρνησης Τσίπρα, ενώ μόλις χθες μία μέρα μετά την ανακοίνωση των αντισταθμιστικών μέτρων για όσους χάνουν το ΕΚΑΣ, η Ένωση Κεντρώων με ανακοίνωσή της υπενθύμιζε ότι την κατάργησή του είχε υπογράψει η κυβέρνηση της ΝΔ.

"Το να συμφωνείς σε κάποια θέματα δεν σημαίνει ότι έχεις έρθει κοντά πολιτικά. Με την Ένωση Κεντρώων συμφωνήσαμε σε δύο ζητήματα και έχουμε διαφωνήσει σε ακόμα 100. Ας πουν οι άλλοι γιατί δεν ήρθαν κοντά στην κυβέρνηση, όχι ο Λεβέντης" σχολιάζει ανώτατος κυβερνητικός αξιωματούχος στο newsbeast.

Πάντως, είναι γεγονός ότι μέσα σε διάστημα μικρότερο των δέκα ημερών το κόμμα του Βασίλη Λεβέντη έχει έρθει πιο κοντά από ποτέ με την κυβέρνηση, σε σημείο που ουδείς μπορεί να αποκλείσει ένα ενδεχόμενο διεύρυνσης του κυβερνητικού συνασπισμού σε μελλοντικό χρόνο. Ένα τέτοιο σενάριο θα μπορούσε να αποτελέσει και μία ηχηρή απάντηση στη ρητορική της μείζονος αντιπολίτευσης περί επερχόμενης κατάρρευσης της κυβέρνησης, αφού θα αυξανόταν κατά 9 έδρες το κοινοβουλευτικό πέλμα της.

Η προσέγγιση που έχει σημειωθεί πάντως, έχει ανασύρει από τις μνήμες όλων τις αινιγματικές σημειώσεις του Αλέκου Φλαμπουράρη για τους «9 της Ένωσης Κεντρώων» πριν από σχεδόν έναν χρόνο στα υπουργικά έδρανα, γεγονός που υπενθύμισε μετά τη συζήτηση για την Εξεταστική και ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος.


Πηγή: newsbeast.gr