Στοίχημα για τη ΝΔ η φθορά της ηγετικής εικόνας Τσίπρα

Gazzetta team
Στοίχημα για τη ΝΔ η φθορά της ηγετικής εικόνας Τσίπρα
Στρατηγική προσωπικής πολιτικής αντιπαράθεσης με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα είναι η γραμμή που ακολουθεί η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας.

Στρατηγική προσωπικής πολιτικής αντιπαράθεσης με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα είναι η γραμμή που ακολουθεί η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, καθώς εκτιμά ότι ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης διαθέτει πολιτικά και επικοινωνιακά πλεονεκτήματα.

Σε αυτή την επιλογή άλλωστε στηρίχθηκαν και οι δύο τελευταίες ομιλίες του αρχηγού της ΝΔ τα προηγούμενα εικοσιτετράωρα στη Βουλή, τόσο για τον εκλογικό νόμο όσο και για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τα όσα συνέβησαν το πρώτο εξάμηνο του 2015 (τρίτο μνημόνιο και capitalcontrols).

Σε αυτές τις δυο παρεμβάσεις του ο Κυρ. Μητσοτάκης αμφισβήτησε ευθέως τον ηγετικό ρόλο του Πρωθυπουργού με αναφορές και ευθείες βολές προς τον Αλ. Τσίπρα. Στη ΝΔ πιστεύουν ότι η φθορά της εικόνας του Πρωθυπουργού και η ταυτόχρονη προβολή του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης ως «μέλλοντος πρωθυπουργού» αποτελεί την καλύτερη συνταγή για τη δημιουργία κλίματος νίκης.

Στο πλαίσιο αυτού του σχεδίου ο αρχηγός της ΝΔ αποφεύγει αναφορές στο μακρινό παρελθόν και περιορίζεται σε κριτική της περιόδου Αλ. Τσίπρα στην πρωθυπουργία.

Ταυτόχρονα ο Κυρ. Μητσοτάκης έχει διαμηνύσει σε βουλευτές και στελέχη να σταματήσουν τα «χάπενινγκ» και να περιορισθούν σε πολιτικές δραστηριότητες, καθώς εμμένει ότι θα υπάρξουν ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις από το φθινόπωρο.

Και αυτό, διότι με βάση και τα στοιχεία των τελευταίων μετρήσεων που παρουσιάζονται από τον σύμβουλο στρατηγικής του προέδρου της Ν.Δ., Τάκη Θεοδωρικάκο στις κλειστές μετρήσεις υπό τον κ. Μητσοτάκη, οι «επικοινωνιακές παραστάσεις», όπως τις χαρακτηρίζουν, του πρωθυπουργού «όχι μόνο δεν πείθουν, αλλά εξοργίζουν ακόμα περισσότερο τα θύματα της φορολογικής επιδρομής και της περικοπής μισθών και συντάξεων που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει επιβάλλει στην ελληνική κοινωνία.

Σε μια από αυτές τις κλειστές συσκέψεις, παρουσία του προέδρου του κόμματος, διατυπώθηκε η εκτίμηση ότι η ΝΔ θα αυξήσει και άλλο την επιρροή της στο εκλογικό σώμα και γι’ αυτό ρίχνει το βάρος της και στις εξελίξεις στην οικονομία όπου δεν αποκλείει δυσάρεστες εκπλήξεις.

Ο Κυρ. Μητσοτάκης επικεντρώνεται και στην ανασύνταξη που θα υπάρξει σε όλα τα επίπεδα μετά τον Δεκαπενταύγουστο, οπότε και θα έχει ολοκληρωθεί και η μετακόμιση της Ν.Δ. στα νέα της γραφεία που ετοιμάζονται στην οδό Πειραιώς στα όρια του δήμου Μοσχάτου.

Ο ίδιος είναι αυστηρά προσηλωμένος στις αλλαγές που πρέπει να γίνουν και δεν ασχολείται ιδιαίτερα, αν και τους ενόχλησε αρκετά, η χθεσινή ευθεία αμφισβήτησή τους από τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα που εξέφρασε ανοιχτά τη δυσαρέσκειά του για τη γραμμή του κόμματος και την «κεντρώα απόκλισή» του, αλλά και την κατηγορία του ότι απουσιάζουν πειστικές και ολοκληρωμένες προτάσεις από τη Ν.Δ.


Πηγή: thetoc.gr