Φωτιά στο προεκλογικό σκηνικό των ΗΠΑ λόγω... Πούτιν

Gazzetta team
Φωτιά στο προεκλογικό σκηνικό των ΗΠΑ λόγω... Πούτιν
Το επιχείρημά τους είναι ότι οι Ρώσοι θέλουν να διχάσουν το Δημοκρατικό κόμμα εν όψει προεδρικών εκλογών βοηθώντας στην εκλογή του φίλους Ντόναλντ Τραμπ.

Νέα αντιπαράθεση μεταξύ Ομπάμα και Δημοκρατικών με Πούτιν και Ρωσία έχει ξεσπάσει τα τελευταία 24ωρα ένεκα... Ντόναλντ Τραμπ αυτήν την φορά.

Οι Δημοκρατικοί κατηγορούν τους Ρώσους ότι κρύβονται πίσω από την διαρροή δεκάδων χιλιάδων προσωπικών emails επιτελικών στελεχών του Δημοκρατικού κόμματος με τα οποία αποκαλύπτεται η μεροληπτική εύνοια που επιδείκνυαν καθ᾽όλη την διάρκεια των προκριματικών εκλογών υπέρ της Χίλαρι Κλίντον και εις βάρος του Μπέρνι Σάντερς. Το επιχείρημά τους είναι ότι οι Ρώσοι θέλουν να διχάσουν το Δημοκρατικό κόμμα εν όψει προεδρικών εκλογών βοηθώντας στην εκλογή του φίλους Ντόναλντ Τραμπ, όπως υποστηρίζουν.

Το FBI ήρθε χθες να επιβεβαιώσει ότι πίσω από την διαρροή των Wikileaks κρύβεται Ρωσικός δάκτυλος, γεγονός που θέτει πλέον την πολιτική αντιπαράθεση Δημοκρατικών- Τραμπ σε άλλη βάση καθιστώντας τα πράγματα πολύ σοβαρότερα απ᾽όσοι κάποιοι θεωρούσαν ότι είναι μετά και τις διαρροές του Wikileaks.

Η αντιπαράθεση των ΗΠΑ με την Ρωσία λαμβάνει πλέον πολιτικές διαστάσεις στο προεκλογικό σκηνικό που έχει στηθεί στις ΗΠΑ και πυροδοτήθηκε χθες από τις δηλώσεις Ομπάμα ο οποίος δεν δίστασε να υπαινιχθεί ότι οι Ρώσοι χάκαραν τους λογαριασμούς του Δημοκρατικού κόμματος και προέβησαν στις συγκεκριμένες διαρροές για να υποβοηθήσουν τον εκλεκτό τους Ντόναλντ Τραμπ. "O Τραμπ έχει επανειλημμένως εφράσει τον θαυμασμό του για τον Βλαντιμίρ Πούτιν. Και πιστεύω ότι ο Τραμπ λαμβάνει μεγάλη υποστήριξη από την Ρωσία στην προσπάθειά του να εκλεγεί Πρόεδρος των ΗΠΑ" δήλωσε ο Μπάρακ Ομπάμα.

Ο Τραμπ δεν άργησε να απαντήσει, μέσω τουίτερ, στην μομφή που του προσάπτουν οι Δημοκρατικοί και ο Ομπάμα για ιδιαίτερους δεσμούς με τους Ρώσους, λέγοντας ότι "αυτό είναι τρελό". Και προσθέτοντας ότι "παρεμπιπτόντως, έχω μηδενικές επενδύσεις στην Ρωσία". Πάντως η πλευρά των Δημοκρατικών συνεχίσει να ανεβάζει ψηλά στην πολιτική ατζέντα το θέμα των υπόγειων δοσοληψιών Τραμπ με την Ρωσία.

Χθες, κατά την δεύτερη ημέρα εργασιών του Δημοκρατικού κόμματος αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση της πρώην ΥΠΕΞ των ΗΠΑ επί κυβερνήσεων Μπιλ Κλίντον, Ματλίν Ολμπράϊτ ότι μία νίκη του Τραμπ στις επικείμενες εκλογές του Νοεμβρίου θα αποτελέσει ένα μεγάλο δώρο προς τον Πούτιν και τους Ρώσους.

Πηγή: thetoc.gr