Μεγάλη διαδήλωση στην Τουρκία υπέρ της Δημοκρατίας

Μεγάλη διαδήλωση στην Τουρκία υπέρ της Δημοκρατίας

Δεκάδες χιλιάδες υποστηρικτές του κυβερνώντος κόμματος στην Τουρκία αλλά και των κύριων κομμάτων της αντιπολίτευσης συσπειρώθηκαν σήμερα και διαδήλωσαν στην πλατεία Ταξίμ σε μια κίνηση υποστήριξης της δημοκρατίας μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα. 

Μεγάλη διαδήλωση στην Τουρκία υπέρ της Δημοκρατίας

Οι διαδηλωτές πραγματοποίησαν ένα διακομματικό συλλαλητήριο για τη Δημοκρατία σε πνεύμα ενότητας, 9 ημέρες μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα κατά το οποίο σκοτώθηκαν 246 άτομα και τραυματίστηκαν πάνω από 2.000. Το συλλαλητήριο διοργανώθηκε από το αντιπολιτευόμενο CHP αλλά υποστηρίχτηκε από το κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης του Ερντογάν και άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης. 

Μάλιστα, τα φιλοκυβερνητικά κανάλια, σε μια σπάνια κίνηση όπως τη χαρακτηρίζουν τα διεθνή ΜΜΕ, μετέδωσαν ζωντανά την ομιλία του ηγέτη της αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου. 

«Αυτή είναι μια στιγμή ένωσης, μια στιγμή για να σταθούμε ενάντια στα πραξικοπήματα και στα δικτατορικά καθεστώτα, μια στιγμή που ακούγεται η φωνή του λαού», είπε ο Κιλιντσντάρογλου στην ομιλία του στο συλλαλητήριο και πρόσθεσε: «Είμαστε όλοι μαζί εδώ στην Ταξίμ σήμερα. Σήμερα όλοι μαζί γράφουμε ιστορία». 

Πηγή: iefimerida.gr

Best of internet