Μια νεκρή και δυο τραυματίες από επίθεση άνδρα με μαχαίρι κοντά στη Στουτγάρδη (pics)

Gazzetta team
Μια νεκρή και δυο τραυματίες από επίθεση άνδρα με μαχαίρι κοντά στη Στουτγάρδη (pics)
Νέο αιματηρό περιστατικό συγκλονίζει τη Γερμανία, δύο μόλις μέρες μετά το μακελειό που προκάλεσε ο 18χρονος Ιρανογερμανός στο Μόναχο.

Μία γυναίκα έπεσε νεκρή και άλλοι δύο άνδρες τραυματίστηκαν στην πόλη Ρόιτλινγκεν, κοντά στην Στουτγκάρδη της Γερμανίας, μετά από επίθεση άνδρα με μαχαίρι, τύπου ματσέτα.

Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα, τον οποίο επικαλείται η γερμανική εφημερίδα Bild, το θύμα ίσως να ήταν έγκυος.

Ο δράστης συνελήφθη, ενώ τα κίνητρα της επίθεσης παραμένουν αδιευκρίνιστα.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το Russia Today, επικαλούμενο ανακοίνωση της αστυνομίας, ο δράστης είναι ένας Σύρος πρόσφυγας, 21 ετών, που έχει υποβάλλει αίτηση ασύλου, ενώ «είναι γνωστός στην αστυνομία» από προηγούμενα περιστατικά.

«Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, ο άνδρας έδρασε μόνος, πιθανότατα δεν υπάρχει κίνδυνος για τον πληθυσμό του Ρόιτλιγκεν και της περιοχής», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Νωρίτερα, το τηλεοπτικό δίκτυο NTV μετέδωσε ότι κύμα πανικού επικράτησε στο κέντρο της πόλης αμέσως μετά την επίθεση.

Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν μάλιστα ότι ο δράστης, αμέσως μετά την τέλεση του εγκλήματος και σε κατάσταση αμόκ, άρχισε να κυνηγά ένα περιπολικό της αστυνομίας και χτυπήθηκε από διερχόμενο αυτοκίνητο.

Η γερμανική αστυνομία προσανατολίζεται προς ένα «έγκλημα πάθους»:

«Οταν ένας άνδρας και μία γυναίκα διαπληκτίζονται, εκκινούμε από την αρχή ότι πρόκειται για ένα έγκλημα πάθους», δήλωσε εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων DPA, τη στιγμή που τα μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι ο δράστης και το θύμα γνωρίζονταν και εργάζονταν στην ίδια δουλειά.

Πηγή: skai.gr