Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ κατά του Μουζάλα λόγω της συγγνώμης σε Δένδια

Gazzetta team
Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ κατά του Μουζάλα λόγω της συγγνώμης σε Δένδια
Αποστάσεις από τη συγγνώμη που ζήτησε ο υπουργός Μετανάστευσης κ. Μουζάλας παίρνει η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή της.

Αποστάσεις από τη συγγνώμη που ζήτησε ο υπουργός Μετανάστευσης κ. Μουζάλας από τον πρώην υπουργό Νίκο Δένδια επειδή παλιότερα διαδήλωνε εναντίον του. παίρνει η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή της.

«Ο Νίκος Δένδιας έχει συνυφανθεί με μία από τις μελανότερες πτυχές της τριετούς διακυβέρνησης Σαμαρά: με το όργιο καταστολής και αυταρχισμού», τονίζει η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει: «Η υπουργεία του είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τον «Ξένιο Δία», τις επιχειρήσεις «σκούπα» μεταναστών και προσφύγων από το κέντρο της Αθήνας μέχρι τον Έβρο, με τους βασανισμούς των 15 αντιφασιστών συλληφθέντων στη ΓΑΔΑ (η καταγγελία των οποίων είχε λάβει διεθνή χαρακτηριστικά), με τις απάνθρωπες συνθήκες κράτησης της Αμυγδαλέζας και άλλων κέντρων κράτησης, με το δόγμα της «μηδενικής ανοχής» απέναντι σε όποιον – φοιτητή ή εργαζόμενο, άνεργο ή μετανάστη – τολμούσε να διεκδικήσει, να αντισταθεί, να σηκώσει κεφάλι. Ως νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, μας είναι εξαιρετικά δύσκολο να βρούμε οποιονδήποτε λόγο για να ζητήσουμε συγγνώμη από τον προαναφερθέντα», καταλήγει η ανακοίνωση.

Τι είχε δηλώσει ο κ. Μουζάλας

Νωρίτερα, μιλώντας στο Βήμα FM, ο Γιάννης Μπουζάλας είχε ζητήσει συγγνώμη από τον πρώην υπουργό Νίκο Δένδια επειδή παλιότερα διαδήλωνε εναντίον του. «Ζητώ συγγνώμη από τον κ. Δένδια διότι κάποτε διαδήλωνα εναντίον του για τις συνθήκες στα προαναχωρησιακά κέντρα και χρειάσθηκε να γίνω υπουργός για να μάθω ότι υπήρχε εμπλοκή με το Ελεγκτικό συνέδριο και με τα οικονομικά και δεν έφταιγε ο κ. Δένδιας, δεν υπήρχαν λεφτά για να καλυτερέψουν οι συνθήκες εκεί. Είναι πιο πολύπλοκα τα πράγματα…», ανέφερε ο κ. Μουζάλας.

Πηγή thetoc.gr