SOS στρατιωτικών στην Ήπειρο για φυματίωση σε hotspot

Gazzetta team
SOS στρατιωτικών στην Ήπειρο για φυματίωση σε hotspot
Η Ένωσή τους ζητά να ενημερωθεί για τους λόγους που οι στρατιωτικοί που βρέθηκαν θετικοί εξακολουθούν να εκτελούν υπηρεσία...

Τον κώδωνα του κινδύνου για τη φυματίωση εκπέμπει η Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Ηπείρου, ζητώντας στοιχεία για το πόσοι συνάδελφοί τους που έχουν υπηρετήσει σε προσφυγικούς καταυλισμούς, προσβλήθηκαν από φυματίωση.

Με έγγραφο το οποίο απέστειλε στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, το Υπουργείο Υγείας, το ΓΕΣ, τη Στρατιά, την Ταξιαρχία, το ΚΕΕΛΠΝΟ και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, το οποίο συνάμα κοινοποιεί στους βουλευτές του Νομού Ιωαννίνων, η Ένωση σημειώνει ότι κυρίαρχο θέμα του τελευταίου διαστήματος, που απασχολεί τους στρατιωτικούς και τις οικογένειές τους, είναι οι εξετάσεις για την φυματίωση που έχει ανιχνευθεί σε στρατιωτικούς που έχουν δραστηριοποιηθεί υπηρεσιακά στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στο Τσεπέλοβο.

Όλο αυτό, το μεγάλο χρονικό διάστημα, δεν έχει υπάρξει καμία επίσημη ενημέρωση, αλλά μόνο σκόρπιες πληροφορίες.

Με βάση αυτή την κατάσταση, η Ένωση ζητά από τους καθ' ύλην αρμόδιους συγκεκριμένα στοιχεία για τον αριθμό των στρατιωτικών που έχουν υποβληθεί στην εξέταση μαντού, τον αριθμό που βρέθηκε θετικός, και στοιχεία για την επιπλέον εξέταση ingra.

Ζητά ακόμη να ενημερωθεί για τους λόγους που οι στρατιωτικοί που βρέθηκαν θετικοί εξακολουθούν να εκτελούν υπηρεσία, ποιά μέριμνα θα ληφθεί για τους ίδιους και τις οικογένειές τους που ταλανίζονται από αγωνία κι άγχος.

"Ποιά μέριμνα θα ληφθεί γι' αυτούς και τις οικογένειές τους που ταλανίζονται από αγωνία κι άγχος... Οι στρατιωτικοί θα συνεχίσουν να εκτελούν υπηρεσίες στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων του Τσεπελόβου... Οι συνάδελφοι που εκτελούν υπηρεσίες- εργασίες στα λοιπά κέντρα φιλοξενίας προσφύγων που έχουν αναπτυχθεί στην Περιφέρεια Ηπείρου θα τύχουν ιατρικών εξετάσεων προκειμένου να υπάρξει εκτίμηση και της ιατρικής τους κατάστασης", είναι τα ερωτήματα που θέτει η Ένωση, θεωρώντας ότι κρίνεται αναγκαία κι άμεση η επίσημη ενημέρωση.


Πηγή: newsbeast.gr