Η τέχνη συναντά τον πολιτισμό στο 2ο Φεστιβάλ Δήμου Κυθήρων

Η τέχνη συναντά τον πολιτισμό στο 2ο Φεστιβάλ Δήμου Κυθήρων

Μετά την περσινή πρώτη επιτυχημένη «απόπειρα» , τα Κύθηρα παρουσιάζουν και φέτος στο κοινό μια πληθώρα πολιτιστικών εκδηλώσεων κατά τη διάρκεια του 2ου Φέστιβαλ Δήμου Κυθήρων. 

Η τέχνη συναντά τον πολιτισμό στο 2ο Φεστιβάλ Δήμου Κυθήρων

Το φετινό φεστιβάλ έχει τον τίτλο «Ταξίδι στα Κύθηρα», έναν τίτλο πασίγνωστο μέσα από τον πίνακα του Βατώ, την ταινία του Αγγελόπουλου, τα τραγούδια του Κατσαρού και την ποίηση του Μπωντλέρ.

Συναυλίες, μεγάλα μουσικά σχήματα, εκθέσεις, διαλέξεις και θεατρικές παραστάσεις σε συνδυασμό με τους καθιερωμένους από δεκαετίες χορούς των πολλών τοπικών συλλόγων και φορέων συνθέτουν ένα σκηνικό πολιτισμού και τέχνης, τόσο ευρύ και πλουραλιστικό, που σπάνια συναντά κανείς σε ένα νησί των δεδομένων των Κυθήρων.

 Αξιέπαινες ιδιωτικές πρωτοβουλίες αλλά και σημαντικές δημοτικές δράσεις που σίγουρα θα κεντρίσουν το ενδιαφέρον των επισκεπτών του όμορφου νησιού, που φέτος έχει την τιμητική του αφού αποτελεί έναν από τους κορυφαίους καλοκαιρινούς προορισμούς πανελλαδικά.

Να υπενθυμίσουμε πως πριν από λίγους μήνες άνοιξε τις πύλες του και το νέο αρχαιολογικό μουσείο Κυθήρων, ένα από τα σημαντικότερα και πλέον σύγχρονα της ελληνικής επαρχίας, που σε συνδυασμό με τους πολλούς αρχαιολογικούς και πολιτιστικούς χώρους, αποτελεί μια όαση πολιτισμού και τέχνης μέσα στη δύσκολη καθημερινότητα.

Πηγή: insider.gr

Best of internet