Διυπουργική Επιτροπή και ομάδα εργασίας σύστησε το ΥΠΕΞ για το Brexit

Διυπουργική Επιτροπή και ομάδα εργασίας σύστησε το ΥΠΕΞ για το Brexit

Σε συνέχεια σειράς συσκέψεων για τα αποτελέσματα του βρετανικού δημοψηφίσματος, ο Υπουργός Εξωτερικών, κ. Νίκος Κοτζιάς, αποφάσισε τη σύσταση μη αμειβόμενης Ομάδας Εργασίας, με αντικείμενο τη μελέτη των ευρωπαϊκών εξελίξεων και των επιπτώσεων του αποτελέσματος του βρετανικού δημοψηφίσματος. 

Διυπουργική Επιτροπή και ομάδα εργασίας σύστησε το ΥΠΕΞ για το Brexit

Η Ομάδα Εργασίας θα λειτουργεί στο πλαίσιο και υπό το συντονισμό του Επιστημονικού Κέντρου Ανάλυσης και Σχεδιασμού (ΕΚΑΣ) του Υπουργείου Εξωτερικών, με συμμετοχή υπηρεσιακών στελεχών και καθηγητών Α.Ε.Ι.

Παράλληλα, ο Υπουργός Εξωτερικών αποφάσισε τη σύσταση μη αμειβόμενης Ειδικής Συντονιστικής Διϋπουργικής Επιτροπής, με το ίδιο αντικείμενο. 

Η Επιτροπή θα λειτουργεί, σε επίπεδο Γενικών Γραμματέων, υπό την προεδρία του Υπουργείου Εξωτερικών, με τη συμμετοχή των Υπουργείων α) Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, β) Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, γ) Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Αλληλεγγύης, δ) Οικονομικών, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού και του Γραφείου του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης. 

Στην Επιτροπή, θα μετέχουν, κατά περίπτωση, και εκπρόσωποι φορέων, Οργανισμών και Αρχών του Δημοσίου ή του Ιδιωτικού Τομέα, καθώς και ειδικοί μελετητές και επιστήμονες.

Κατά την πρώτη συνεδρίαση της ομάδας εργασίας, η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Εξωτερικών, υπήρξε ανταλλαγή και καταγραφή απόψεων για τις επιπτώσεις του βρετανικού δημοψηφίσματος ενώ δόθηκε προτεραιότητα στην προετοιμασία του Υπουργείου Εξωτερικών ενόψει της επικείμενης συνεδρίασης της Ειδική Συντονιστικής Διϋπουργικής Επιτροπής.

Πηγή: iefimerida.gr

Best of internet