Τουρκικά ΜΜΕ: Οι 8 της Αλεξανδρούπολης προσπάθησαν να σκοτώσουν τον Ερντογάν

Τουρκικά ΜΜΕ: Οι 8 της Αλεξανδρούπολης προσπάθησαν να σκοτώσουν τον Ερντογάν

Στην ομάδα που πήγε να σκοτώσει τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο ξενοδοχείο όπου διέμενε κάνοντας τις διακοπές του ανήκουν σύμφωνα με την φιλοκυβερνητική Τουρκική Εφημερίδα Star οι 8 στρατιωτικοί που προσγειώθηκαν στην Αλεξανδρούπολη.

Τουρκικά ΜΜΕ: Οι 8 της Αλεξανδρούπολης προσπάθησαν να σκοτώσουν τον Ερντογάν

Όπως έγινε γνωστό, τις κρίσιμες στιγμές της απόπειρας του πραξικοπήματος οι στασιαστές προσπάθησαν να εξουδετερώσουν τον Τούρκο πρόεδρο εκείνος ωστόσο κατάφερε να σωθεί χάρη στις προσπάθειες των αντρών της προσωπικής του φρουράς.

Γι' αυτόν τον λόγο είχε στηθεί επιχείρηση με τη συμμετοχή ειδικά εκπαιδευμένων κομάντος, προκειμένου να τον εντοπίσουν στο ξενοδοχείο που παραθέριζε. Συγκεκριμένα, τρία ελικόπτερα γεμάτα με κομάντος απογειώθηκαν από στρατόπεδο των ειδικών δυνάμεων της Σμύρνης και κατευθύνθηκαν στη Μαρμαρίδα, όπου ήταν γνωστό ότι επί έξι ημέρες διέμενε σε ξενοδοχείο της περιοχής ο Ταγίπ Ερντογαν.

Αν και όλη η χώρα αιφνιδιάστηκε από την απόπειρα των στασιαστών να ρίξουν την κυβέρνηση και να αναλάβουν τα ηνία της χώρας, οι μυστικές υπηρεσίες κατάφεραν να αποκαλύψουν το σχέδιο δολοφονίας ή σύλληψης του Ερντογάν και να το αποτρέψουν.

Οι κινήσεις των ανδρών ασφαλείας του Τούρκου προέδρου ήταν άμεσες και αποφασιστικές. Αρχικά τον μετακίνησαν σε άλλο κτίριο κοντά στο ξενοδοχείο. Γύρω του σχημάτισαν μία ανθρώπινη ασπίδα από περίπου 100 ειδικά εκπαιδευμένους αστυνομικούς.

Τα ίχνη και τα σημάδια από τις σφαίρες στους χώρους του ξενοδοχείου μαρτυρούν ότι έπεσαν εκατοντάδες πυροβολισμοί. Οι κομάντος εξουδετερώθηκαν και τα ευρήματα με το υλικό και τα όπλα που είχαν πάνω τους μαρτυρούν ότι είχαν πάει έτοιμοι για μάχη.

Αφού οι άνδρες ασφαλείας του Ταγίπ Ερντογάν κατάφεραν να εξουδετερώσουν τους κομάντος και να κρατήσουν ασφαλή τον Τούρκο πρόεδρο, προχώρησαν στο σχέδιο διαφυγής του. Ο Ερντογάν μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στο προεδρικό αεροσκάφος, το οποίο απογειώθηκε άμεσα. Ωστόσο, η απειλή για τη ζωή του δεν είχε σταματήσει, αφού το προεδρικό αεροσκάφος εντοπίστηκε από μαχητικά τύπου F-16, τα οποία ήταν υπό τον έλεγχο των πραξικοπηματιών. 

Τα δύο από αυτά κατάφεραν, όπως λέγεται, να πλησιάσουν και να παρενοχλήσουν το αεροσκάφος που μετέφερε τον Τούρκο πρόεδρο. Αναπάντητο όμως παραμένει το ερώτημα γιατί ενώ οι κομάντος προσπάθησαν να εξοντώσουν τον Ερντογάν, τα μαχητικά απλώς παρενόχλησαν το προεδρικό αεροσκάφος. 

Πηγή: efimerida.gr 

Best of internet