Για τον έλεγχο του Hotspot σκότωσαν οι Αφγανοί τον 16χρονο στο Ελληνικό

Gazzetta team
Για τον έλεγχο του Hotspot σκότωσαν οι Αφγανοί τον 16χρονο στο Ελληνικό
Τα πρωτεία στην ουρά του φαγητού, τα καλύτερα πόστα στην τοποθέτηση σκηνών, η προτεραιότητα στη φόρτιση του κινητού, ήταν τα κίνητρα της δολοφονίας ενός 16χρονου.

Τα «πρωτεία» στην ουρά του φαγητού, τα καλύτερα πόστα στην τοποθέτηση των σκηνών, η προτεραιότητα στην φόρτιση του κινητού, και γενικά ποιος θα είχε το... κουμάντο στις καθημερινές δραστηριότητες της κοινότητας των περίπου 2.000 μεταναστών και προσφύγων που βρίσκονται στο ανοικτό κέντρο φιλοξενίας στο Ελληνικό, ήταν η αφορμή της άγριας δολοφονίας του 16χρονου Μοχάμαντ από το Αφγανιστάν, το βράδυ της 14ης Ιουλίου, μετά από συμπλοκή των αντίπαλων ομάδων.

Δράστες της δολοφονίας και του σοβαρού τραυματισμού δύο ακόμη μεταναστών, που αντιδρούσαν στις αρχηγικές πιέσεις των ομοεθνών τους, είναι δύο αδέρφια από το Αφγανιστάν 18 και 23 χρόνων και ένας ακόμη 37χρονος συμπατριώτης τους, ενώ αναζητούνται επιπλέον 10 άτομα, που συμμετείχαν στην θανατηφόρα συμπλοκή.

Οι αξιωματικοί του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής κατά τη διάρκεια των ερευνών διαπίστωσαν ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα οι κατηγορούμενοι, είχαν συστήσει ομάδα και κυκλοφορούσαν οπλισμένοι με μαχαίρια, ρόπαλα και άλλα αντικείμενα τρομοκρατώντας τους υπόλοιπους μετανάστες, επιχειρώντας να επιβάλλουν το αρχηγικό προφίλ τους.

Ως «αρχηγός» εμφανιζόταν ο 18χρονος δράστης και «υπαρχηγός» ο 23χρονος αδερφός του. Στις 19:45 το βράδυ της 14ης Σεπτεμβρίου οι τρεις δράστες μαζί με άλλα μέλη της ομάδας επιτέθηκαν με μαχαίρια και ρόπαλα σε έναν 19χρονο Αφγανό, τον 31χρονο αδερφό του και στον 16χρονο που είχε τρέξει να βοηθήσει.

Ο ανήλικος δέχθηκε πολλαπλά χτυπήματα από μαχαίρι σε διάφορα σημεία του σώματος όπως και τραύματα από ρόπαλα στο κεφάλι. Μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο όπου κατέληξε λίγο αργότερα.

Σε βάρος των δραστών σχηματίσθηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία από πρόθεση και απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία και κατά συρροή. καθώς και για παράβαση του Νόμου περί όπλων.

Ο 37χρονος που συνελήφθη πρώτος το περασμένο Σάββατο είπε στους αστυνομικούς: «Συμμετείχα στην συμπλοκή. Είχα πάει να βοηθήσω τα θύματα. Ένας όμως από αυτούς που πήγα να βοηθήσω μου επιτέθηκε και ανταπέδωσα με ένα κοντάρι. Τον χτύπησα στο κεφάλι». Τα δύο αδέρφια πήγαν την Κυριακή στο κέντρο φιλοξενίας στο Ελληνικό και παραδόθηκαν στους αστυνομικούς που τους αναζητούσαν.

Μία αντίστοιχη θανατηφόρα συμπλοκή ανάμεσα σε μετανάστες που διέμεναν στο Ελληνικό εξελίχθηκε στο Πεδίο του Άρεως, στις 17 Απριλίου 2016. Νεκρός με τραύμα από μαχαίρι στην καρδιά είχε βρεθεί δίπλα από το άγαλμα ένας 50χρονος από το Αφγανιστάν, ο οποίος μαζί με την οικογένειά του έμενε στη δομή φιλοξενίας του Ελληνικού.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, οι δύο άνδρες συνομιλούσαν μπροστά στο άγαλμα, όταν άρχισαν να φωνάζουν και ξαφνικά ένας από αυτούς έβγαλε ένα μαχαίρι και το κάρφωσε στην καρδιά του θύματος. Στη συνέχεια ο δράστης τράπηκε σε φυγή, ενώ το θύμα εξέπνευσε μεταφερόμενο σε νοσοκομείο.

Σύμφωνα με αξιωματικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, που χειρίζονται την υπόθεση, κίνητρο του εγκλήματος ήταν οι διαφορές που ανέκυψαν κατά τη διάρκεια αγοραπωλησίας ναρκωτικών.

Ύποπτος για το έγκλημα είναι ένας 40χρονος από το Ιράν, ο οποίος αναζητείται. Αστυνομικές πηγές ανέφεραν πως και ο δράστης κατοικούσε για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα στη δομή φιλοξενίας του Ελληνικού, όπου φαίνεται να γνωρίστηκε με το θύμα, που βρισκόταν εκεί με την οικογένειά του.


Πηγή: thetoc.gr