Τρεις νεκροί αστυνομικοί από πυρά μασκοφόρου στις ΗΠΑ (pics & vid)

Gazzetta team
Τρεις νεκροί αστυνομικοί από πυρά μασκοφόρου στις ΗΠΑ (pics & vid)
Τρεις αστυνομικοί "τραυματίστηκαν σοβαρά" από πυρά και εκφράζονται φόβοι για την ζωή τους! Συνολικά 8 οι τραυματίες!

Νέο μακελειό στις ΗΠΑ. Άγνωστος πυροβόλησε εναντίον τουλάχιστον 8 αστυνομικούς στην πόλη Μπάτον Ρούζ της Λουϊζιάνα των ΗΠΑ. Μέχρι στιγμής τα μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για τρεις νεκρούς και τέσσερις τραυματίες σε κρίσιμη κατάσταση.

Μάλιστα, σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ, ο ένας από τους νεκρούς είναι ο σερίφης του ανατολικού Μπάτον Ρούζ.

Oι αρχές καλούν τους πολίτες να μείνουν σπίτι τους και να μην κυκλοφορούν στους δρόμους.

Πληροφορίες από αμερικανικά ΜΜΕ αναφέρουν πως οι Αρχές σκότωσαν έναν «ύποπτο» και πως καταδιώκουν ακόμη δύο άτομα. Μάλιστα γίνεται λόγος για ανταλλαγή πυροβολισμών σε πάρκινγκ εμπορικού κέντρου.

Το νέο μακελειό έγινε στην οδό Έρλάιν κοντά στο αρχηγείο της αστυνομίας, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα των αστυνομικών για εκρηκτικά.

Νωρίτερα, αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν πως o δράστης ήταν ντυμένος στα μαύρα και είχε καλυμμένα τα χαρακτηριστηκά του προσώπου του.

Οπως μεταδίδει το ABCNews, ο Πρόεδρος Ομπάμα ενημερώνεται διαρκώς για την εξέλιξη της υπόθεσης, ενώ ο Λευκός Οίκος πρόσφερε κάθε βοήθεια στην τοπική αστυνομία για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

Σημειώνεται ότι στην πόλη όπου έπεσαν οι πυροβολισμοί πριν από μια περίπου εβδομάδα οι αστυνομικοί σκότωσαν έναν αφροαμερικανό.

Υπενθυμίζεται ότι στις 8 Ιουλίου ένας αφροαμερικανός άνοιξε πυρ και σκότωσε πέντε αστυνομικούς και τραυμάτισε άλλους επτά κατά τη διάρκεια διαδήλωσης διαμαρτυρίας με αφορμή την άσκηση θανατηφόρας βίας κατά Αφροαμερικανού, μέσα σε 48 ώρες. Ο πρώτος ήταν στην Μινεσότα και ο δεύτερος στη Λουιζιάνα.

Πηγή: topontiki.gr