Στον εισαγγελέα Αλεξανδρούπολης οι 8 Τούρκοι στρατιωτικοί (pics & vid)

Gazzetta team
Στον εισαγγελέα Αλεξανδρούπολης οι 8 Τούρκοι στρατιωτικοί (pics & vid)
Το αυτόφωρο δικαστήριο θα γίνει πιθανότατα τη Δευτέρα, ενώ το κατηγορητήριο που τους βαρύνει αφορά σε παράνομη είσοδο στην Ελλάδα και απόπειρα διατάραξης των διεθνών σχέσεων της χώρας.

11:38 Για "ισχυρό επιχείρημα έκδοσης από την πλευρά της Τουρκίας" σε ό,τι αφορά τους οκτώ στρατιωτικούς που ζητούν άσυλο στην Ελλάδα έκανε λόγο ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Δημήτρης Βίτσας.

10:56: Η δικηγόρος τεσσάρων εξ αυτών τόνισε ότι οι πελάτες της δεν γνώριζαν ότι γίνεται πραξικόπημα στην Τουρκία και το έμαθαν αργότερα με μήνυμα. Η κυρία Μαρινάκη είπε ότι οι στρατιωτικοί είχαν εντολές από τους ανωτέρους τους να μεταφέρουν τραυματίες από τους δρόμους της Κωνσταντινούπολης και όταν δέχθηκαν πυρά από την αστυνομία φοβήθηκαν για τη ζωή τους και επιβιβάστηκαν στο ελικόπτερο. Τέλος η δικηγόρος είπε πως οι αιτούντες άσυλο είναι οικογενειάρχες και αν δεν υπήρχαν τα γεγονότα της απόπειρας πραξικοπήματος δεν θα έφευγαν από την Τουρκία. Παράλληλα εξέφρασε τους φόβους τους για το κατά πόσο θα υπάρξει δίκαιη δίκη σε περίπτωση επιστροφής τους στην Τουρκία, ενώ ζήτησαν να μεταφερθούν ακόμη και σε χώρες της Νοτίου Αμερικής προκειμένου να μην επιστρέψουν στην γείτονα χώρα.

10:33 Μαξίμου: Δύσκολο να μην εκδοθούν στην Τουρκία οι 8 αξιωματικοί...

10:28 Μια περίεργη δημοσίευση στον Τουρκικό τύπο σήμερα το πρωί, αναφέρει ότι οι 8 που αιτούνται άσυλο από την Ελλάδα έχουν επιστραφεί ήδη στην Τουρκία!

10:20 Εφόσον κριθούν φυλακιστέοι η κράτηση των Τούρκων στρατιωτικών θα συνεχιστεί από την Διεύθυνση Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης στο κέντρο κράτησης Φερών, έως ότου η επιτροπή ασύλου αποφανθεί επί του αιτήματός τους.

09:57: «Δεν ξέραμε ότι γίνεται πραξικόπημα», λένε οι τέσσερις Τούρκοι συλληφθέντες στρατιωτικοί!

09:50: To video από την εκπομπή «Καλημέρα» του ΣΚΑΙ με την στιγμή που οι στρατιωτικοί οδηγούνται στον εισαγγελέα Αλεξανδρούπολης:

09:40: Στον εισαγγελέα Αλεξανδρούπολης οδηγήθηκαν αυτή την ώρα οι οκτώ Τούρκοι στρατιωτικοί, πλήρωμα και επιβαίνοντες του στρατιωτικού ελικοπτέρου που προσγειώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου στο αεροδρόμιο «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ» της πρωτεύουσας του Έβρου.

09:28: Επεστράφη στην Τουρκία το ελικόπτερο!



09:20: Εφόσον κριθούν φυλακιστέοι η κράτηση των Τούρκων στρατιωτικών θα συνεχιστεί από την Διεύθυνση Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης στο κέντρο κράτησης Φερών, έως ότου η επιτροπή ασύλου αποφανθεί επί του αιτήματός τους.

Ότι πρέπει να ξέρετε για το πραξικόπημα στην Τουρκία, με απλά λόγια ΕΔΩ!