Σοκαριστικές εικόνες: Η στιγμή που το φορτηγό σκορπά τον θάνατο στη Νίκαια (vids)

Gazzetta team
Σοκαριστικές εικόνες: Η στιγμή που το φορτηγό σκορπά τον θάνατο στη Νίκαια (vids)
Φαίνεται πως ο τρόπος με τον οποίο «χτύπησε» ο τρομοκράτης δεν άφησε πολλά περιθώρια στους πολίτες και στις αρχές να αντιδράσουν

Ενώ η Γαλλία αναζητά απαντήσεις για το τρομοκρατικό χτύπημα με τους 84 νεκρούς και τους 202 τραυματίες στη Νίκαια, νέες συγκλονιστικές εικόνες από την στιγμή της επίθεσης βλέπουν το «φως» της δημοσιότητας και αποδεικνύουν ότι ο τρόπος με τον οποίο «χτύπησε» ο τρομοκράτης δεν άφησε πολλά περιθώρια στους πολίτες και στις αρχές να αντιδράσουν.

Οι εικόνες και οι ήχοι στο παρακάτω βίντεο σοκάρουν. Είναι η στιγμή που ανέμελοι κάτοικοι της Νίκαιας και τουρίστες απολαμβάνουν, υπό τους ήχους της μουσικής, την βραδιά και τα πυροτεχνήματα για την Ημέρα της Βαστίλης στην Προμενάντ ντεζ Ανγκλέ.

Ένας άνθρωπος τραβά με το κινητό του τηλέφωνο τις όμορφες στιγμές όταν ξαφνικά, εστιάζει σε ένα λευκό φορτηγό που φαίνεται να τρέχει με μεγάλη ταχύτητα προς το πλήθος. Οι εικόνες αυτές εξηγούν όλα όσα έλεγαν αυτόπτες μάρτυρες σε διεθνή ΜΜΕ, αμέσως μετά την τραγωδία.

Οι περισσότεροι μιλούσαν για τους ήχους που τους έκαναν να «παγώσουν» και τους στοιχειώνουν ακόμη. Είναι οι ήχοι εκείνοι που ακούγονταν όταν το φορτηγό του τρένου περνούσε πάνω από τους ανθρώπους στην παραλία της Νίκαιας.

«Η κόρη μου, η κόρη μου», φωνάζει σοκαρισμένη μια γυναίκα στο παρακάτω βίντεο και όλοι προσπαθούν να καταλάβουν τι είχε συμβεί. Οικογένειες ολόκληρες χάθηκαν μέσα σε δευτερόλεπτα και όσοι βρέθηκαν στην Προμενάντ ντεζ Ανγκλέ εκείνο το βράδυ λένε πως αντίκρισαν εικόνες που «κανένας άνθρωπος δεν θα έπρεπε να δει στη ζωή του».



Στο παρακάτω βίντεο καταγράφεται επίσης η στιγμή που ο μακελάρης περνά πάνω από τους πολίτες στην Προμενάντ ντεζ Ανγκλέ και είναι ένα από τα πρώτα που δόθηκαν στη δημοσιότητα.

Πηγή: protothema.gr