Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση κατά των στασιαστών στο αρχηγείο του γενικού επιτελείου

Gazzetta team
Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση κατά των στασιαστών στο αρχηγείο του γενικού επιτελείου
Άνοιξαν και πάλι τα σύνορα με την Βουλγαρία.

Οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας ολοκλήρωσαν την επιχείρηση εναντίον των πραξικοπηματιών στο αρχηγείο του γενικού επιτελείου στρατού, μετέδωσε το δίκτυο CNN Turk.

Παράλληλα, εκπρόσωπος της βουλγαρικής συνοριακής αστυνομίας δήλωσε πως η Τουρκία ξανάνοιξε τα σημεία διέλευσης των συνόρων με τη γειτονική Βουλγαρία τα οποία είχε κλείσει τις πρώτες πρωινές ώρες έπειτα από την απόπειρα πραξικοπήματος.

«Η κυκλοφορία προς και από την Τουρκία για όλους τους τύπους των οχημάτων αποκαταστάθηκε γύρω στις 11 π.μ. σήμερα (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας)», δήλωσε η εκπρόσωπος της συνοριακής αστυνομίας Λόρα Λουμπένοβα.

Όλες οι πτήσεις από την Κωνσταντινούπολη στη Σόφια που επρόκειτο να πραγματοποιηθούν σήμερα έχουν ακυρωθεί, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του αεροδρομίου της Σόφιας.

Την ακύρωση όλων των πτήσεών της που επρόκειτο να πραγματοποιηθούν σήμερα προς και από την Τουρκία και τουλάχιστον μίας πτήσης που επρόκειτο να αναχωρήσει αύριο από την Κωνσταντινούπολη, ανακοίνωσε και η British Airways.

«Υπό το φως των γεγονότων στην Τουρκία ακυρώσαμε όλες τις πτήσεις προς και από την Τουρκία που επρόκειτο να πραγματοποιηθούν το Σάββατο, 16 Ιουλίου 2016 και την πτήση BA675 που επρόκειτο να αναχωρήσει από την Κωνσταντινούπολη την Κυριακή, 17 Ιουλίου», ανέφερε η εταιρία.

Εξάλλου, εκπρόσωπος της εταιρίας Turkish Airlines δήλωσε στο CNN Turk ότι οι πτήσεις της εταιρίας αναμενόταν να επαναληφθούν στις 11:00 ώρα Γκρίνουιτς (14:00 ώρα Ελλάδας) σήμερα.

Η εταιρία εξέτρεψε 35 αεροπλάνα και ακύρωσε 32 πτήσεις σήμερα από το κύριο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο ο Ιλκέρ Αϊτζί.

Στο μεταξύ, οι τουρκικές ναυτικές αρχές ξανάνοιξαν σήμερα στα Στενά του Βοσπόρου για τη διέλευση των δεξαμενόπλοιων έπειτα από το κλείσιμο του σημαντικού για τη ναυσιπλοΐα διαύλου για λόγους ασφαλείας, ανέφερε η ναυτιλιακή εταιρία GAC.

Πηγή: newsbeast.gr