Πολιτικο άσυλο ζήτησαν οι επιβαίνοντες του τουρκικού ελικοπτέρου

Gazzetta team
Πολιτικο άσυλο ζήτησαν οι επιβαίνοντες του τουρκικού ελικοπτέρου
Τουρκικό στρατιωτικό ελικόπτερο πήρε άδεια και προσγειώθηκε στην Αλεξανδρούπολη πριν από λίγη ώρα με τους επιβαίνοντες να ζητάνε πολιτικό άσυλο. Την έκδοσή τους ζήτησαν οι Τούρκοι.

Τουρκικό ελικόπτερο τύπου Black Hawk της αστυνομίας ζήτησε να περάσει εντός ελληνικού εναέριου χώρου με την επίκληση βλάβης. Οι χειριστές του τουρκικού Black Wawk δήλωσαν mayday και emergency στις αρμόδιες ελληνικές υπηρεσίες.

Περιέργως όμως, το τουρκικό ελικόπτερο δεν προσγειώθηκε στον πρώτο διαθέσιμο χώρο όπου θα μπορούσε να κάνει αναγκαστική προσγείωση αλλά ζήτησε να κατευθυνθεί στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης όπου και ακινητοποιήθηκε.

Οταν το τουρκικό Black Hawk προσγειώθηκε μέσα στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης κατέβηκαν οκτώ άτομα, εκ των οποίων επτά στρατιωτικοί και ένας με πολιτικά ρούχα.

Οι οκτώ θεωρούνται πραξικοπηματίες αφού αμέσως μόλις πάτησαν σε ελληνικό έδαφος ζήτησαν πολιτικό άσυλο.

Σύμφωνα με ενημέρωση από την Ελληνική Αστυνομία: «Ώρα 11.50 στο αεροδρόμιο της Αλεξαδρούπολης προσγειώθηκε τουρκικό στρατιωτικό ελικόπτερο στο οποίο επέβαιναν οκτώ άνδρες οι οποίοι συνελήφθησαν από αστυνομικές δυνάμεις και οδηγήθηκαν στη διεύθυνση αστυνομίας Αλεξανδρούπολης. Οι συλληφθέντες ζήτησαν πολιτικό άσυλο. Το στρατιωτικό ελικόπτερο φυλάσσεται».

Την έκδοση των 8 πραξικοπηματιών στην Τουρκία ζήτησε η Άγκυρα

Την έκδοση των οκτώ στρατιωτικών που κατέφυγαν στην Ελλάδα μετά την απόπειρα πραξικοπήματος απαιτεί ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Αναντολού.

Η φωτογραφία είναι από το E-evros.gr

Πηγή: protothema.gr