Επικοινωνία Αναστασιάδη με Γιούνκερ, Τουσκ και Μογκερίνι για την κατάσταση στην Τουρκία

Gazzetta team
Επικοινωνία Αναστασιάδη με Γιούνκερ, Τουσκ και Μογκερίνι για την κατάσταση στην Τουρκία
«Κοινή αντίδραση στα τεκταινόμενα στην Τουρκία»

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Ν. Αναστασιάδης, ο οποίος βρίσκεται στην Μογγολία για την σύνοδο Ασίας-Ευρώπης, είχε διαβουλεύσεις με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Γιούνκερ, τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, κ. Τουσκ, την ύπατη Εκπρόσωπο, κυρία Μογκερίνι και αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ «για κοινή αντίδραση στα τεκταινόμενα στην Τουρκία», αναφέρει επίσημη ανακοίνωση.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης, δήλωσε στο ΡΙΚ από την Μογγολία, ότι η Λευκωσία παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και για το σκοπό αυτό συσκέπτεται επιτελείο του Υπουργείου Εξωτερικών. Επίσης, είπε ότι ο Κύπριος Πρόεδρος είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διαβεβαίωσε ότι λήφθηκαν από την πρώτη στιγμή «τα αναγκαία μέτρα και δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας».

Ο κύριος Χριστοδουλίδης είπε επίσης ότι ο κ. Αναστασιάδης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

Διαβεβαίωσε παράλληλα ότι λήφθηκαν από την πρώτη στιγμή τα όποια μέτρα έπρεπε να ληφθούν και δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας.

Πηγή newsbeast.gr