Φετουλάχ Γκιουλέν: Καταδικάζω την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία

Gazzetta team
Φετουλάχ Γκιουλέν: Καταδικάζω την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία
Ο Φετουλάχ Γκιουλέν, ο άνθρωπος που «έδειξε» ο Ταγίπ Ερντογάν ως εγκέφαλο της απόπειρας πραξικοπήματος καταδίκασε κατηγορηματικά τα όσα έγιναν στην Τουρκία τις τελευταίες ώρες.

«Καταδικάζω κατηγορηματικά την απόπειρα στρατιωτικού πραξικοπήματος στην Τουρκία. Η κυβέρνηση πρέπει να εκλέγεται μέσα από μία διαδικασία ελεύθερων και δίκαιων εκλογών και όχι διά της βίας», δήλωσε ο 75χρονος Ισλαμιστής κληρικός, που θεωρείται ο νο1 εχθρός του Τούρκου προέδρου.

Μετά από τις κατηγορίες του Ερντογάν ότι ο ίδιος ενορχήστρωσε την απόπειρα πραξικοπήματος, ο Γκιουλέν, που ζει στην Πενσιλβανία, απάντησε κάνοντας λόγο για προσβολή. «Προσεύχομαι για την Τουρκία, τους Τούρκους πολίτες και όσους βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην Τουρκία, ώστε αυτή η κατάσταση να επιλυθεί ειρηνικά και γρήγορα. Ως κάποιος που έχει υποφέρει υπό πολλαπλά στρατιωτικά πραξικοπήματα τις τελευταίες πέντε δεκαετίες, θεωρώ ιδιαίτερα προσβλητικό να με κατηγορούν ότι έχω οποιαδήποτε σχέση με μία τέτοια απόπειρα. Αρνούμαι κατηγορηματικά αυτές τις κατηγορίες», δήλωσε ο Γκιουλέν.

Πηγή: iefimerida.gr