«Τρόμος» και «σφαγή» στα πρωτοσέλιδα του γαλλικού Τύπου

Gazzetta team
«Τρόμος» και «σφαγή» στα πρωτοσέλιδα του γαλλικού Τύπου
Σοκ μετά το νέο χτύπημα στη Νίκαια με δεκάδες νεκρούς.

Με τις φωτογραφίες από τη Νίκαια σε πρώτο πλάνο ο γαλλικό Τύπος κάνει λόγο για «τρόμο» και «σφαγή» στα πρωτοσέλιδά του, λίγες ώρες μετά το νέο τρομοκρατικό χτύπημα στη χώρα, ανήμερα της εθνικής γιορτής, με τουλάχιστον 84 νεκρούς, σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες.

Τα στοιχεία για τον οδηγό που αιματοκύλησε τις εκδηλώσεις για την πτώση της Βαστίλης δείχνουν έναν άνδρα στα 30, Γαλλοτυνήσιο, ο οποίος ήταν γνωστός στην αστυνομία για θέματα του κοινού ποινικού δικαίου. Το όχημα επιτάχυνε πλησιάζοντας το πλήθος παρασύροντας όποιον βρέθηκε στο δρόμο του επί δύο χιλιόμετρα ενώ, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, έκανε ακόμα και ζιγκ ζαγκ μέσα στον κόσμο για να προκαλέσει τις μεγαλύτερες δυνατές απώλειες.

Οκτώ μήνες μετά τα πολύνεκρα τρομοκρατικά χτυπήματα στο Παρίσι, η χώρα καλύπτεται και πάλι από ένα πέπλο τρόμου και ανασφάλειας, με τον Γάλλο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ να δηλώνει πως πρέπει να γίνει ό,τι είναι δυνατό για να πολεμηθεί η «μάστιγα» της τρομοκρατίας και να παρατείνει για ακόμα τρεις μήνες την κατάσταση έκτακτης ανάγκης στη χώρα.

efimerides2efimerides4efimerides5efimerides6efimerides7

Και η βελγική Le Soirefimerides3


Πηγή: newsbeast.gr