Σε δίκη και άλλος αστυνομικός για πλαστά δικαιολογητικά

Gazzetta team
Σε δίκη και άλλος αστυνομικός για πλαστά δικαιολογητικά
Τρίτο αστυνομικό από τη Βόρεια Ελλάδα που προσλήφθηκε με πλαστά δικαιολογητικά «στέλνει» εισαγγελέας στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης.

Και τρίτο αστυνομικό από τη Βόρεια Ελλάδα που προσλήφθηκε με πλαστά δικαιολογητικά «στέλνει» εισαγγελέας στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για αστυνομικό που πέτυχε ως συνοριοφύλακας σε διαγωνισμό που προκήρυξε η ΕΛ.ΑΣ., το 2002.

Όπως αποκαλύφθηκε, στα δικαιολογητικά που κατέθεσε εμφάνισε να είναι κάτοχος επαγγελματικής άδειας οδήγησης κατηγορίας Δ΄, κάτι που δεν ίσχυε, καθώς στην πραγματικότητα ουδέποτε του είχε χορηγηθεί αυτή η άδεια. Σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση, αποτέλεσμα ήταν να συγκεντρώσει περισσότερα μόρια, χάρη στα οποία κατάφερε να προσληφθεί ως συνοριοφύλακας.

Όπως περιγράφεται στην πρόταση που υπέβαλε η αντεισαγγελέας Εφετών Ελένη Κοντακτσή προς το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης, στα χρόνια που έμεινε στην υπηρεσία, δηλαδή από τις 23-08-2002 έως τις 30-03-2016, εισέπραξε συνολικά από μισθούς κι άλλες παροχές το ποσό των 203.576,66 ευρώ.

Υπό τις συνθήκες αυτές, η εισαγγελέας εισηγείται να παραπεμφθεί σε δίκη για πλαστογραφία και απάτη.

Προηγήθηκαν άλλες δύο περιπτώσεις αστυνομικών που κατηγορούνται ότι προσλήφθηκαν ως συνοριοφύλακες, προσκομίζοντας προηγουμένως νοθευμένα δικαιολογητικά. Ο πρώτος φαίνεται ότι παραποίησε το έτος γέννησής του και την βαθμολογία του απολυτηρίου λυκείου. Ο δεύτερος φέρεται ότι «πείραξε» τους βαθμούς του απολυτήριο λυκείου. Ήδη υποβλήθηκαν οι εισαγγελικές προτάσεις προς το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης που «δείχνουν» το εδώλιο του Κακουργιοδικείου για τους δύο κατηγορούμενους αστυνομικούς.

Πηγή: thetoc.gr