Πάτρα: Έδωσαν μίζα 1000 ευρώ για να παντρευτούν

Πάτρα: Έδωσαν μίζα 1000 ευρώ για να παντρευτούν

Έντονο παρασκήνιο με σοβαρά ερωτήματα και καταγγελίες για μίζες έχει πολυτελέστατος γάμος που έγινε την περασμένη εβδομάδα σε εκκλησία σύμβολο της Πάτρας.

Πάτρα: Έδωσαν μίζα 1000 ευρώ για να παντρευτούν

Εντονο παρασκήνιο με σοβαρά ερωτήματα και καταγγελίες για μίζες έχει πολυτελέστατος γάμος που έγινε την περασμένη εβδομάδα σε εκκλησία σύμβολο της Πάτρας.

Σύμφωνα με το Patrastimes.gr, pρόκειται για ζευγάρι ομογενών το οποίο ήρθε προς από την Αμερική για να κάνει το γάμο του στη συγκεκριμένη  εκκλησία και να κάνουν πράξη την επιθυμία και των γονιών του, οι οποίοι κατάγονται από την Πάτρα.

Όλα ήταν στην εντέλεια αλλά το μόνο που δεν είχαν υπολογίσει οι νεόνυμφοι και οι οικογένειες τους, ήταν το τι ισχύει ακριβώς ως προς το τελετουργικό που ακολουθείται εδώ.

Έτσι η επιθυμία τους γίνει όπως στην Αμερική, όπου στην εκκλησία μπαίνουν πρώτα οι παράνυμφοι –συνηθίζεται να είναι μεγάλης ηλικίας - και η εμμονή τους σε αυτό, τους στοίχησε κάτι παραπάνω. Το οποίο παραπάνω μεταφράζεται σε 1000 ευρώ .Ποσό που χρειάστηκε προκειμένου να καμφθούν αρνήσεις και απαγορεύσεις και να ξεμπλοκάρει το θέμα.

Τα χρήματα δόθηκαν φρέσκα και λαχταριστά από το ζευγάρι, αλλά το ερώτημα που τίθεται είναι που πήγαν. Και εδώ είναι που χρειάζονται οι απαντήσεις. Πήγαν στην εκκλησία; πήγαν σε κάποιες συγκεκριμένες τσέπες ή ένα μέρος πήγε για την… εκκλησία(;).

Ακόμα κι΄ αν παρακάμψει κανείς το που πήγαν και γιατί πήγαν τα λεφτά, προκύπτει ένα άλλο ερώτημα. Πόσο κοστίζει η παράκαμψη των όσων προβλέπει η ορθόδοξη πίστη ως προς την τέλεση των γάμων και των κανόνων που ακολουθούνται.

Πηγή: thetoc.gr

Best of internet