Έχασε την μάχη της καθημερινότητας η κυβέρνηση

Gazzetta team
Έχασε την μάχη της καθημερινότητας η κυβέρνηση
Πίσω από τον εκλογικό νόμο και την συνταγματική αναθεώρηση η κυβέρνηση χάνει την μάχη της καθημερινότητας.

Κάτω από το χαλί της συζήτησης για τον εκλογικό νόμο και την συνταγματική αναθεώρηση η κυβέρνηση χάνει μέρα με την ημέρα την μάχη της καθημερινότητας που καίει τους Έλληνες Πολίτες και κυρίως τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Το Μέγαρο Μαξίμου δίνει αγώνα δρόμου προκειμένου να θεσμοθετηθούν μέτρα υπέρ των ευπαθών κοινωνικών ομάδων (μείωση ΕΝΦΙΑ κτλ) κυρίως για τους συνταξιούχους στους οποίους κόπηκε το ΕΚΑΣ αλλά οι αντιδράσεις του κυβερνητικού μηχανισμού είναι περιορισμένες.

Η κυβέρνηση αναμένεται να έρθει τον Σεπτέμβριο αντιμέτωπη με τους ένστολους καθώς οι προτάσεις που έχει καταθέσει στους δανειστές ως ισοδύναμα μέτρα για την αναστολή παγώματος των μισθών στα ειδικά μισθολόγια δεν φαίνεται να γίνονται αποδεκτά.

Το νέο σόου Πολάκη

Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση έχει θέσει στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος τον εκλογικό νόμο και τις θεσμικές αλλαγές της συνταγματικής αναθεώρησης, η υγεία κλυδωνίζεται καθημερινά από κινητοποιήσεις του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού με τον αν. υπουργό Υγείας Π. Πολάκη να ρίχνει ευθύνες στα… βοθροκάναλα της διαπλοκής για την εικόνα που μεταφέρεται για τον χώρο των νοσοκομείων. Πριν από λίγες ημέρες διαμαρτυρήθηκαν γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό από την Κεφαλλονιά για το κλείσιμο ενός εκ των δύο νοσοκομείων στο νησί όπως αποφάσισε η κυβέρνηση.

Το έργο να φέρει σε πέρας την κόντρα με τους εργαζόμενους ανέλαβε ο Π. Πολάκης ο οποίος στο υπουργείο Υγείας ξεκίνησε την συζήτηση μαζί τους λέγοντας : «μην φωνάζετε γιατί έχω και γω φωνή και ξέρω να φωνάζω περισσότερο από εσάς». Η κυβέρνηση δοκιμάζεται στον χώρο της υγείας όπου τα νοσοκομεία δίνουν την εικόνα διάλυσης του ΕΣΥ, υπάρχουν σημαντικές ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό ενώ το …φακελάκι βασιλεύει καθώς οι συνθήκες ευνοούν την αναζήτηση… έξτρα αμοιβής για τους γιατρούς που έχουν ήδη καταπατήσει τον όρκο του Ιπποκράτη.

Τα ίδια στην Παιδεία

Αντίστοιχα στον χώρο της Παιδείας μετά τις ανοιξιάτικες δηλώσεις Φίλη ότι θα διοριστούν 10.000 μόνιμοι εκπαιδευτικοί για την κάλυψη των κενών στα σχολεία, μετά τον Ιούνιο η κυβέρνηση έχει ξεκινήσει τις …εκπτώσεις αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να ξεκινήσει η νέα χρονιά με κενά σε σχολεία ανά την επικράτεια.

Στο Μαξίμου γνωρίζουν ότι τα νοσοκομεία και τα σχολεία θα καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό την δημόσια εικόνα της κυβέρνησης αλλά και την διαμόρφωση πολιτικών που θα προστατεύσουν τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Είναι εμφανές ότι μπροστά στο έλλειμμα της κυβέρνησης σχετικά με την αναδιοργάνωση του ΕΣΥ αλλά και την πλήρη λειτουργία των σχολείων την επόμενη σχολική χρονιά, το Μαξίμου επιλέγει την τακτική της σύγκρουσης με την αξιωματική αντιπολίτευση.

Η μπάλα στην εξέδρα

Τόσο η αντιπαράθεση για το θέμα της Siemens όσο και η σύγκρουση για τον εκλογικό νόμο και την συνταγματική αναθεώρηση με την ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη, κρύβουν κάτω από το χαλί τα μεγάλα προβλήματα της υγείας και της παιδείας.

Σε αυτό το πλαίσιο η κυβέρνηση φέρεται αποφασισμένη να προβάλει τακτικές τύπου …Πολάκη οι οποίες χαρακτηρίζονται από επιθέσεις στα ΜΜΕ…που εμπεριέχουν μπόλικη διαπλοκή στέλνοντας την…μπάλα στην εξέδρα της μετωπικής σύγκρουσης με την ΝΔ και το παλαιό πολιτικό κατεστημένο. Μόνο που στα ζητήματα της καθημερινότητας οι πολίτες μετρούν καθημερινά τις αποδόσεις των κυβερνητικών υποσχέσεων και στο Μαξίμου γνωρίζουν ότι σε μεγάλο βαθμό το μέλλον της κυβέρνησης εξαρτάται από τους τομείς της κοινωνικής πολιτικής.

Για τον λόγο αυτό Ο Αλέξης Τσίπρας ζητά να επιταχυνθούν τα μέτρα για την προστασία των μικροσυνταξιούχων, την θεσμοθέτηση πολιτικής για τους άστεγους πάω το υπουργείο Κοινωνικής Ασφάλισης καθώς και την ψήφιση μέτρων για την πάταξη της γραφειοκρατίας.

Πηγή: thetoc.gr