Διαγωνισμός τεχνολογίας με ελληνικό χρώμα

Gazzetta team
Διαγωνισμός τεχνολογίας με ελληνικό χρώμα
Η ομάδα Amanda από την Ελλάδα είναι ανάμεσα στις 35 ομάδες που θα διαγωνιστούν στους Παγκόσμιους Τελικούς του διαγωνισμού 2016 Imagine Cup της Microsoft!

Η Microsoft ανακοίνωσε τις 35 ομάδες που θα ταξιδέψουν στο Σιάτλ της Ουάσιγκτον στις ΗΠΑ προκειμένου να διαγωνιστούν στουςImagine Cup World Finals, που θα ξεκινήσουν στις 26 Ιουλίου και θα κορυφωθούν στις 29 Ιουλίου του 2016. Οι φοιτητές θα διαγωνιστούν σε τρεις κατηγορίες – Innovation, Games, και World Citizenship – διεκδικώντας τον τίτλο του 2016 Imagine Cup Champion, το χρηματικό έπαθλο των $50,000 καθώς και τη μοναδική ευκαιρία να συμμετέχουν σε μια ιδιωτική συνεδρία mentoringμε τον CEO της Microsoft, Satya Nadella!

Φέτος, τη χώρα μας εκπροσωπεί η ομάδα Amanda, η οποία απαρτίζεται από τέσσερις φοιτητές του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Υπολογιστών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ο Βασίλης Μπαλτατζής, η Μαργαρίτα Μπίντση, ο Γιώργος Σχινάς και ο Ηλίας Χρυσοβέργης, με την καθοδήγηση του καθηγητή και μέντορα τους, Λεόντιου Χατζηλεοντιάδη, δημιούργησαν ένα χώρο συναισθημάτων, που συνδυάζει την πραγματικότητα με την εικονική και προσαυξημένη πραγματικότητα. Στον χώρο αυτό, ο χρήστης περιηγείται ακολουθώντας τη λογική ενός παιχνιδιού και αλληλεπιδρά με εικόνες, βίντεο, και διαδραστικό υλικό, με στόχο την αύξηση της ενσυναίσθησης, της αυτοπεποίθησης και της ευαισθητοποίησης για το πρόβλημα τουbullying.

Η φετινή χρονιά σηματοδοτεί το 14ο έτος του Imagine Cup, του κορυφαίου φοιτητικού διαγωνισμού τεχνολογίας στον κόσμο, και οι Παγκόσμιοι Τελικοί αναμένονται για μια ακόμη φορά να είναι συναρπαστικοί! Ομάδες φοιτητών από 34 χώρες θα ταξιδέψουν στα κεντρικά γραφεία της Microsoft για να παρουσιάσουν τις καινοτόμες λύσεις τους που θα αλλάξουν τον κόσμο!

Κατά τη διάρκεια των Τελικών, αυτές τις τρεις μέρες, οι φοιτητές θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τους κριτές και καινοτόμους φοιτητές από όλο τον κόσμο, καθώς και να αναπτύξουν πολύτιμες τεχνικές και επιχειρηματικές δεξιότητες, οι οποίες μπορούν να συμβάλλουν στην μετέπειτα επαγγελματική τους πορεία. Στην τελετή των Παγκόσμιων Τελικών στις 29 Ιουλίου, οι τρεις ομάδες που θα κερδίσουν την πρώτη θέση σε κάθε κατηγορία, θα διαγωνιστούν ζωντανά πάνω στη σκηνή, μπροστά σε ένα πάνελ κριτών, διεκδικώντας το μεγάλο έπαθλο- να στεφθούν πρωταθλητές του 2016 Imagine Cup.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις ομάδες που θα διαγωνιστούν στους Παγκόσμιους Τελικούς και τα εκπληκτικά project τους, μπορείτε να βρείτε στο Microsoft Imagine blog.