Ο Καμμένος καταγγέλλει «κύκλωμα» στη Δικαιοσύνη - Δεν μετέφρασε το βούλευμα της Siemens

Gazzetta team
Ο Καμμένος καταγγέλλει «κύκλωμα» στη Δικαιοσύνη - Δεν μετέφρασε το βούλευμα της Siemens
Λίγες ώρες μετά την άγρια αντιπαράθεση μεταξύ Μαξίμου και υπουργείου Εξωτερικών από την μια και Εισαγγελίας Εφετών από την άλλη για το ποιος ευθύνεται που δεν μεταφράστηκε έγκαιρα το βούλευμα με αποτέλεσμα να αναβληθεί επ' αόριστον η δίκη για τα «μαύρα ταμεία» της Siemens, o Πάνος Καμμένος ρίχνει λάδι στη φωτιά.

Με ανάρτησή του στο twitter ο υπ. Αμυνας μιλά ευθέως για «κύκλωμα» το οποίο είχε και άλλη παρέμβαση στο χώρο της δικαιοσύνης παλαιότερα στην δίκη του πρώην υπουργού Τάσου Μαντέλη.

«Το ίδιο κύκλωμα που δεν μετέφρασε το βούλευμα για τη Siemens μήπως "φρόντισε" να μην αντικατασταθεί ο ασθενής πρόεδρος στη δίκη Μαντέλη;;;;;» διερωτάται ο Π. Καμμένος, ανοίγοντας νέο κεφάλαιο στην αντιπαράθεση με την Δικαιοσύνη.

Για το θέμα της αναβολής της δίκης για τα μαύρα ταμεία της Siemens υπήρξε και άγρια κόντρα χθες μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης. Η ΝΔ απέδωσε ευθύνες στην κυβέρνηση για το ενδεχόμενο ακύρωσης της δίκης.

Πηγές από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνιζαν πως «εάν στο Μαξίμου, θέλουν πραγματικά να μάθουν ποιος ευθύνεται για το σημερινό φιάσκο της μη περαιτέρω διερεύνησης της υπόθεσης αυτής, δεν έχουν παρά να κοιτάξουν τον καθρέφτη». Πρόσθεταν ότι είναι οι ίδιοι που επί 18 ολόκληρους μήνες, δεν προσέφεραν την παραμικρή διοικητική στήριξη στις δικαστικές αρχές για να κάνουν αποτελεσματικά τη δουλειά τους. Οι ίδιες πηγές τόνιζαν την ανάγκη για πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης που δηλητηριάζει, χρόνια τώρα την πολιτική ζωή της χώρας.

Αντιδρώντας, το μέγαρο Μαξίμου με άτυπο σημείωμά του συνέστησε στην Νέα Δημοκρατία να είναι «πιο μετρημένη στις διαρροές» της σχετικά με τις υπoθέσεις της Siemens. «Tα συνεχόμενα «λάθη» που επέτρεψαν σε κατηγορούμενους και βασικούς μάρτυρες να διαφύγουν, τα «δωράκια», όπως το τηλεφωνικό κέντρο που βρέθηκε στην κατοχή του σημερινού της Προέδρου, οι φιλίες της οικογένειας Μητσοτάκη με τον κ. Χριστοφοράκο, δεν συνάδουν με την σημερινή της σπουδή για την υπεράσπιση της διαφάνειας» σημειώνουν στο Μαξίμου και καταλήγουν: «Ας μην ανησυχούν πάντως. Όλα θα έρθουν στο φως».

Υπενθυμίζεται ότι χθες, κυβέρνηση και δικαιοσύνη είχαν επιδοθεί σε ένα ατελείωτο «πινγκ πονγκ» αλληλοκατηγοριών και επίρριψης ευθυνών για το «φιάσκο» με την δίκη Siemens η οποία αναβλήθηκε επ' αόριστον, καθώς σύμφωνα με πηγές της Εισαγγελίας Εφετών, η αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Εξωτερικών δεν μετέφρασε έγκαιρα το βούλευμα στη μητρική γλώσσα αρκετών εκ των 64 κατηγορουμένων.

Το Μαξίμου εξέπεμψε εκνευρισμό και μεγάλη δυσαρέσκεια για την εκ νέου αναβολή της δίκης της Siemens. Κυβερνητικές πηγές σημείωναν ότι «υπάρχουν ευθύνες και ορισμένοι θα λογοδοτήσουν» ενώ έκαναν λόγο για παραλείψεις καθώς η Εισαγγελία Εφετών και αρμόδια μεταφραστική υπηρεσία του ΥΠΕΞ δεν ολοκλήρωσαν τη μετάφραση των εγγράφων της δικογραφίας στα Γερμανικά, με αποτέλεσμα η δίκη να πάρει αναβολή.

Αφηναν μάλιστα δηλητηριώδεις υπαινιγμούς σημειώνοντας ότι «τέτοιου είδους παραλείψεις στοχεύουν στο να οδηγηθεί η υπόθεση των μαύρων ταμείων σε παραγραφή», θυμίζοντας ότι από την εν λόγω υπόθεση προέκυψε «τεράστια ζημιά στο δημόσιο».

Το υπουργείο Εξωτερικών, αντέδρασε εκδίδοντας ανακοίνωση για την αναβολή της δίκης της Siemens, υποστηρίζοντας ότι είναι ψευδείς και ανυπόστατες οι πληροφορίες ότι καθυστέρησε η μετάφραση του βουλεύματος.

«Οι πληροφορίες αυτές είναι «ψευδείς και ανυπόστατες», τόνισε το υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του, καλώντας τις αρμόδιες αρχές «να εντοπίσουν και να αποδώσουν ευθύνες σε αυτούς που κακόβουλα και σκόπιμα τις διέδωσαν».

Στον αντίποδα, πηγές της Εισαγγελίας Εφετών, τόνιζαν ότι η αλληλογραφία με την μεταφραστική υπηρεσία άρχισε από τις 8 Απριλίου 2015 με αίτημα την περαίωση της μετάφρασης του βουλεύματος και της διαβίβασης του μέχρι τις 27 Νοεμβρίου του ίδιου έτους.

Το ΥΠΕΞ επέμεινε πως «είναι αδιανόητο να αναζητούν κάποιοι να απαλλάσσουν τους εαυτούς τους από τις ευθύνες προσπαθώντας να τις μεταθέσουν αλλού» ενώ και ο Νίκος Κοτζιάς επεσήμαν ότι το βούλευμα μεταφράστηκε εγκαίρως.
«Η κυβέρνηση δεν πρόκειται να ανεχθεί οποιαδήποτε κωλυσιεργία στην δικαστική διερεύνηση της συγκεκριμένης υπόθεσης», διεμήνυσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Ολγα Γεροβασίλη και προειδοποίησε πως η κυβέρνηση «θα μεριμνήσει άμεσα και με κάθε διαθέσιμο θεσμικό τρόπο, ώστε να βρεθούν οι υπαίτιοι της σημερινής εμπλοκής και να αποδοθούν οι ενδεχόμενες ποινικές ή πειθαρχικές ευθύνες».

Πηγή: iefimerida.gr