Στην Κύπρο οι φυλακές έχουν πισίνα και... μπουζούκια! (pics)

Gazzetta team
Στην Κύπρο οι φυλακές έχουν πισίνα και... μπουζούκια! (pics)
Ηλιοθεραπεία και βουτιές στη γυναικεία πτέρυγα. Κελιά με Playstation, βιβλιοθήκες και γυμναστήρια. Μουσικοχορευτικό πρόγραμμα με αφορμή τη λήξη των μαθημάτων.

Της φυλακής τα σίδερα δεν είναι και τόσο βαριά στη Κύπρο, καθώς η διεύθυνση του Σωφρονιστικού ιδρύματος έχει καταφέρει μέσα σε λίγους μήνες να κάνει υποφερτή και σε κάποιες περιπτώσεις ακόμα και διασκεδαστική την κράτηση των καταδίκων.

Προσφάτως στη γυναικεία πτέρυγα τοποθετήθηκε φουσκωτή πισίνα, την οποία χρησιμοποιούν οι κρατούμενες για καθημερινές βουτιές, έχοντας την ευχέρεια να κάνουν ηλιοθεραπεία και να περνούν τις ώρες τους με λιγότερη μονοτονία.



Την Τρίτη πραγματοποιήθηκε και η λήξη των μαθημάτων των φυλακών με ένα μουσικοχορευτικό πρόγραμμα που ετοίμασαν οι κατάδικοι, παρουσιάζοντας μια παράσταση με πολύ ενδιαφέρον. Επίσης παρουσίασαν κατασκευές που κάνουν στις φυλακές (αγιογραφίες, χειροτεχνήματα κλπ). Παρουσία του αρμόδιου υπουργού δικαιοσύνης δόθηκαν βραβεία και τιμήθηκαν κατάδικοι που ασχολούνται με την ποίηση και τη πεζογραφία.



Η σημερινή εικόνα των φυλακών δεν θυμίζει σε τίποτα την εικόνα που είχε δημιουργήσει η προηγούμενη διεύθυνση του ιδρύματος και οδήγησε πέντε κατάδικους σε αυτοκτονία. Στο παρελθόν επικρατούσαν συνθήκες που άγγιζαν τα όρια του βασανισμού, με περιορισμούς, στην τροφή, στα επισκεπτήρια, στο νερό κλπ.

Σήμερα στις Φυλακές οι κατάδικοι έχουν κλιματισμό, έχει βελτιωθεί σημαντικά το συσσίτιο, λειτουργούν βιβλιοθήκες γυμναστήρια κλπ, ενώ διαθέτουν στα κελιά τους ακόμα και Playstation. Πολλοί από τους κατάδικους σπουδάζουν σε Πανεπιστήμια ενώ άλλοι ειδικεύονται σε διάφορες τέχνες.

Πηγή: protothema.gr