Στήριξε Πορτογαλία και Ισπανία ο Τσακαλώτος στο Eurogroυp

Gazzetta team
Στήριξε Πορτογαλία και Ισπανία ο Τσακαλώτος στο Eurogroυp
Κατά της επιβολής κυρώσεων από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε Ισπανία και Πορτογαλία τάχθηκε, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Όπως ανέφεραν οι ίδιοι κύκλοι, ο υπουργός Οικονομικών, που πήρε το λόγο στο αποψινό Eurogroup αμέσως μετά από τον Γερμανό ομόλογό του, εξέφρασε την ελληνική θέση ότι δεν είναι σκόπιμο να συζητείται θέμα επιβολής κυρώσεων σε χώρες που έχουν καταβάλει μεγάλη προσπάθεια για δημοσιονομική προσαρμογή. Μάλιστα, υπογράμμισε ότι κάτι τέτοιο, με δεδομένο και το Brexit, θα δημιουργούσε μεγαλύτερα προβλήματα από αυτά που θα έλυνε.

Οι ίδιες πηγές αποκάλυψαν ότι μετά από την τοποθέτηση του Έλληνα υπουργού Οικονομικών, αντίστοιχες απόψεις εξέφρασαν και η Γαλλία και η Ιταλία - χωρίς ωστόσο να εκφράσουν ευθεία διαφωνία με την έναρξη της διαδικασίας.

Νωρίτερα, το ΑΠΕ-ΜΠΕ, επικαλούμενο επίσης κυβερνητικούς κύκλους, μετέδιδε ότι ο υπουργός Οικονομικών προσήλθε στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών με οδηγίες από τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα, που ζήτησε να υποστηρίξει σθεναρά τις δύο χώρες. Ίδια ήταν και η .«γραμμή» για την Ιταλία, αναφορικά με το ζήτημα των τραπεζών.

Πηγή ethnos.gr