H φωτογραφία της «γυναίκας με το φόρεμα» που κάνει το γύρο του Internet (pics)

Gazzetta team
H φωτογραφία της «γυναίκας με το φόρεμα» που κάνει το γύρο του Internet (pics)
Αυτή η «θρυλική» φωτογραφία είναι ό,τι πιο δυνατό θα δεις από τη διαδήλωση «Black Lives Matter».

Η «γυναίκα με το φόρεμα» ήταν μία από τα περίπου 100 άτομα που συνελήφθησαν στη διαδήλωση με το σύνθημα «Black Lives Matter» που έγινε σε συνέχεια της δολοφονίας του 37χρονου Alton Sterling. Σύμφωνα με την ανακοίνωση των αρχών, ο Αφροαμερικανός έπεσε νεκρός από το όπλο του αστυνομικού μετά από φιλονικία που είχε μαζί του έξω από κατάστημα στο Baton Rouge της Louisina, στις ΗΠΑ.

Η Ieshia Evans, όπως λέγεται η γυναίκα της φωτογραφίας, ήταν μία από τους ανθρώπους που κινητοποιήθηκαν όταν έμαθαν τα τραγικά νέα της δολοφονίας. Την φωτογραφία τράβηξε ο συνεργάτης του Reuters Jonathan Bachman και έχει γίνει share χιλιάδες φορές στα social media, ενώ χαρακτηρίζεται ως «θρυλική». Η 28χρονη γυναίκα με την ήρεμη έκφραση, φορώντας καλοκαιρινό φόρεμα και μπαλαρίνες, στέκεται με θάρρος μπροστά στους αστυνομικούς, στέλνοντας το δικό της μήνυμα για τη συχνά άδικη μεταχείριση των μαύρων. Λίγα λεπτά μετά τη φωτογραφία, συνελήφθη από τους αστυνομικούς και μεταφέρθηκε στο τμήμα μαζί με άλλους διαδηλωτές που αρνήθηκαν να φύγουν από τη συγκεκριμένη λεωφόρο στο Baton Rouge της Louisina.

Άλλη οπτική γωνία του γεγονότος

Άλλη οπτική γωνία του γεγονότος

Η γυναίκα είναι μάνα ενός 5χρονου αγοριού και εργάζεται ως νοσοκόμα. Όπως είπαν άτομα του φιλικού της περιβάλλοντος «συμμετείχε στη διαδήλωση γιατί ήθελε να μπορεί να κοιτάξει το γιο της στα μάτια και να του πει ότι πάλεψε για την ελευθερία και τα δικαιώματά του«.

Φωτογραφία της νεαρής μητέρας

Φωτογραφία της νεαρής μητέρας

Η Ieshia αφέθηκε από το αστυνομικό τμήμα, αλλά η φωτογραφία της συνεχίζει να κάνει το γύρο των ίντερνετς. Ένα σχόλιο στο Facebook με πάνω από 3.000 likes αναφέρει: «Αυτή η φωτογραφία είναι θρυλική. Θα μείνει στην ιστορία και τα καλλιτεχνικά βιβλία της εποχής μας».

Πηγή: rise.gr