25 Έλληνες εφοριακοί πάνε Γερμανία για εντατικά σεμινάρια

25 Έλληνες εφοριακοί πάνε Γερμανία για εντατικά σεμινάρια

Η εκπαίδευση των στελεχών του ΥΠΟΙΚ θα πραγματοποιηθεί από ειδικά καταρτισμένους γερμανούς συναδέλφους τους.

25 Έλληνες εφοριακοί πάνε Γερμανία για εντατικά σεμινάρια

Στο πλαίσιο της ανταλλαγής τεχνογνωσίας σε θέματα φοροδιαφυγής, διαφθοράς και λαθρεμπορίου με το κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, ελληνική αποστολή εικοσιπέντε στελεχών του υπουργείου Οικονομικών, της Γενικής Γραμματείας Καταπολέμησης της Διαφθοράς και της Οικονομικής Αστυνομίας, με επικεφαλής τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Τρύφωνα Αλεξιάδη, έφτασε χθες στο Ντίσελντορφ, όπου υπηρεσιακά στελέχη θα παρακολουθήσουν ειδικά σεμινάρια.

Οι αρχές της Ελλάδας και της Βόρειας Ρηνανίας - Βεστφαλίας, έχουν υπογράψει στις 16 Ιανουαρίου 2016 κοινή δήλωση προθέσεων, ενώ έχουν συμφωνήσει στην αμοιβαία υποστήριξη σε δράσεις κατά της φοροδιαφυγής, του λαθρεμπορίου και της διαφθοράς.

Η εκπαίδευση των υπηρεσιακών στελεχών, σε σεμινάριο διάρκειας μίας εβδομάδας, θα πραγματοποιηθεί στα αγγλικά από ειδικά καταρτισμένους γερμανούς συναδέλφους τους στην Ακαδημία Δια Βίου Εκπαίδευσης του Υπουργείου Οικονομικών του κρατιδίου στη Βόννη και θα αφορά στους τομείς του οικονομικού εγκλήματος, του φορολογικού ελέγχου, της είσπραξης των φόρων και της χρήσης ηλεκτρονικών μέσων για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς. Το σεμινάριο θα επαναληφθεί και την επόμενη εβδομάδα, για επιπλέον εικοσιπέντε υπηρεσιακά στελέχη από την Ελλάδα.

Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Οικονομικών της Β.Ρηνανίας - Βεστφαλίας, το κρατίδιο ανταποκρίνεται στην επιθυμία της Ελλάδας να στηρίξει τη δημιουργία μιας λειτουργικής φορολογικής διοίκησης. «Προσβλέπουμε στην άφιξη των Ελλήνων προσκεκλημένων μας και είμαστε πρόθυμοι να ανταλλάξουμε τις γνώσεις και τις εμπειρίες μας για μια δίκαιη και αποτελεσματική είσπραξη φόρων και να βγάλουμε κόκκινη κάρτα στους φοροφυγάδες», δήλωσε ο Νόρμπερτ Βάλτερ-Μπόργιανς ενόψει της επίσκεψης της ελληνικής αποστολής.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Οικονομικών, στην αποστολή συμμετέχουν ο Γενικός Γραμματέας για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς, Γεώργιος Βασιλειάδης, ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Γεώργιος Πιτσιλής και ο Ειδικός Γραμματέας του ΣΔΟΕ Κωνσταντίνος Χρήστου.

Πηγή: lifo.gr

Best of internet