Στην αναζήτηση των 200 ψήφων στο Μέγαρο Μαξίμου για τον εκλογικό νόμο

Gazzetta team
Στην αναζήτηση των 200 ψήφων στο Μέγαρο Μαξίμου για τον εκλογικό νόμο
Δεν θα ψηφίσουν την απλή αναλογική συνολικά 102 βουλευτές.

Στην τελική ευθεία μπαίνει η ψήφιση του εκλογικού νόμου, καθώς απομένουν μόνο δύο συνεδριάσεις της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής και στη συνέχει θα εισαχθεί στη Βουλή για να ψηφιστεί έως τις 20 Ιουλίου.

Μπορεί στο Μέγαρο Μαξίμου να μην θεωρούν ακόμα και τώρα ανέφικτο τον στόχο των 200 βουλευτών, ωστόσο τα νούμερα βγάζουν 198 βουλευτές, αν παραμείνουν συμπαγείς οι κοινοβουλευτικές ομάδες της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού. Η πολιτική πίεση συνεχίζεται με τα δεδομένα να είναι πολύ διαφορετικά από τη στιγμή που ο Παναγιώτης Κουρουμπλής διαχώρισε το άρθρο 2 του νομοσχεδίου για την κατάργηση του μπόνους και την διατήρηση του 3% για την είσοδο στη Βουλή.

Το ΚΚΕ άλλαξε στάση και δήλωσε πως θα ψηφίσει την κατάργηση του μπόνους, αλλά και το ακροτελεύτιο άρθρο που ορίζει την έναρξη ισχύος του νόμου.

Δεν θα ψηφίσουν την απλή αναλογική συνολικά 102 βουλευτές.

Στο κυβερνητικό στρατόπεδο να δηλώνουν πως δεν υπολογίζουν στις ψήφους της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, όμως αν τελικά αποφασίσουν να στηρίξουν τις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση η στήριξη του νέου εκλογικού νόμου θα φτάσει τους 198 βουλευτές

Οι διεργασίες που γίνονται στο παρασκήνιο στοχεύουν στην ψήφο κατά συνείδηση και φαίνεται να έχουν ως αποδέκτες βουλευτές με αριστερές καταβολές, αλλά μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να υπάρχει κάποια αλλαγή στάσης.


Πηγή: newsbeast.gr