Στο 100% η παραβατικότητα με τις αποδείξεις στον Ωρωπό! (pics)

Gazzetta team
Στο 100% η παραβατικότητα με τις αποδείξεις στον Ωρωπό! (pics)
Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα ο επιχειρηματίας που δεν έκοψε απόδειξη 400 ευρώ για τραπέζι σε εστιατόριο.

Χαρακτηριστική της εικόνας που επικρατεί σε αρκετές τουριστικές περιοχές ήταν αυτή που αντίκρισαν οι ελεγκτές της Υπηρεσίας Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων που πραγματοποίησαν «έφοδο» σε επιχειρήσεις παντός είδους στον Ωρωπό.

Όπως είπαν σε δημοσιογράφους μετά την ολοκλήρωση των ελέγχων, η παραβατικότητα ήταν της τάξης του 100%.

Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα επιχειρηματίας ο οποίος εντοπίστηκε να μην έχει κόψει απόδειξη αξίας 400 ευρώ σε εστιατόριο.

Οι ελεγκτές, βέβαια, παραδέχθηκαν ότι τα πρόστιμα που επιβάλλονται αυτή τη στιγμή είναι περισσότερο συμβολικά.

Απέδωσαν, δε, την παραβατικότητα αφενός στην οικονομική κρίση και αφετέρου στην αύξηση της τουριστικής κίνησης το τελευταίο δίαστημα.

«Στόχος μας είναι οι επιχειρήσεις να κόβουν αποδείξεις. Ο ρόλος μας δεν είναι τιμωρητικός αλλά θέλουμε να συμμορφώσουμε τις επιχειρήσεις για να μειώσουμε την παραβατικη συμπεριφορά» κατέληξε μια από τους ελεγκτές της ΥΔΔΕ.

Το πάρτι της φοροδιαφυγής κατά την τουριστική σεζόν έχει θορυβήσει το υπουργείο Οικονομικών, το οποίο έχει εκπονησει σχέδιο έκτακτης ανάγκης με μέτρα όπως μεταφορά ελεγκτών στα νησιά, επιβολή διοικητικών ποινών («λουκέτα» τριάντα ημερών) σε όποιους συλλαμβάνονται για δεύτερη φορά να μην κόβουν απόδειξη, αλλά και κατάρτιση «μαύρης λίστας» με τις επιχειρήσεις που δηλώνουν πολύ λιγότερα από όσα διαπιστώθηκε πως εισπράττουν κατά τις επισκέψεις των ελεγκτών στην περιοχή τους.

Πηγή: protothema.gr