Σουλτς τέλος από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Gazzetta team
Σουλτς τέλος από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
Δεν πρόκειται για παραίτηση ούτε για μια... είδηση βόμβα. Είναι απλά η υπενθύμιση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για τη συμφωνία που υπάρχει με τους Σοσιαλδημοκράτες στη Γερμανία πως τον Ιανουάριο ο Μάρτιν Σουλτς πρέπει να παραδώσει την προεδρία της Ευρωβουλής σε μέλος του ΕΛΚ.

Ο νυν πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου δεν θα κάνει και δεύτερη θητεία. Όπως διεμήνυσε μέσω συνέντευξής του στην Bild ο Μάνφρεντ Βέμπερ, επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΕΛΚ στο Ευρωκοινοβούλιο, υπάρχει οριστική συμφωνία με το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα της Γερμανίας πως Μάρτιν Σουλτς πρέπει να αποχωρήσει από τη θέση τους τον ερχόμενο Ιανουάριο και να την παραχωρήσει σε υποψήφιο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, το οποίο είναι το μεγαλύτερο κόμμα στην Ευρωβουλή.

Πρόσφατα ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ είχε ταχθεί κατά των αλλαγών στους ευρωπαϊκούς θεσμούς, διότι η Ευρώπη περνά δύσκολες μέρες και είναι αναγκαία η σταθερότητα. Αλλά αυτό μάλλον δεν... αγγίζει το ΕΛΚ, που θέλει να έχει δικό του άνθρωπο στην προεδρία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Υπενθυμίζεται πάντως ότι ο Μάρτιν Σουλτς φλερτάρει με την ιδέα να είναι υποψήφιος καγκελάριος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας (SPD) στις προσεχείς εκλογές το Σεπτέμβριο του 2017.


Πηγή: newsit.gr