+slo-gun

Βρετανός φιλέλληνας βρήκε δουλειά σε νέους Έλληνες πτυχιούχους

Βρετανός φιλέλληνας βρήκε δουλειά σε νέους Έλληνες πτυχιούχους

Ολα ξεκίνησαν από την ιδέα ενός νέου από τη Μ. Βρετανία, του Τομ Φίνεϊ, να βοηθήσει τους Ελληνες συγκεντρώνοντας το ποσό των 1,6 δισ. ευρώ για την εξόφληση του οικονομικού χρέους της Ελλάδας.  

Βρετανός φιλέλληνας βρήκε δουλειά σε νέους Έλληνες πτυχιούχους

Ο στόχος δεν επετεύχθη, όμως το GreekBailoutFund έγινε ένα από τα πιο δημοφιλή θέματα συζήτησης παγκοσμίως, αφού 100.000 άνθρωποι από ολόκληρο τον κόσμο συγκέντρωσαν σχεδόν 2.000.000 ευρώ. Ο Τομ αποφάσισε πως αυτή η ευκαιρία δεν έπρεπε να πάει χαμένη και ξεκίνησε μια δεύτερη εκστρατεία, το Greek Crowdfund, σε αποκλειστική συνεργασία με το Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο «Δεσμός».

Σκοπός του ήταν η συγκέντρωση χρημάτων που θα διοχετεύονταν απευθείας στην ελληνική κοινωνία, επιδιώκοντας με τον τρόπο αυτό να συμβάλει στην καταπολέμηση της νεανικής ανεργίας.

Μέσα σε λιγότερο από δύο εβδομάδες συγκεντρώθηκε το ποσό των 289.152 ευρώ, με τη συνεισφορά 13.885 συνανθρώπων μας από όλο τον κόσμο, για το πρόγραμμα «Δεσμός για τους Νέους», που χρηματοδοτείται αποκλειστικά από τους πόρους της εκστρατείας.

 

Χάρη στην εκστρατεία-φαινόμενο του Βρετανού φιλέλληνα, ο «Δεσμός» δημιούργησε 15 θέσεις εργασίας αποκλειστικά για νέους 18-29 ετών, που έως τότε ήταν άνεργοι, σε 15 κοινωφελείς οργανισμούς σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Δράμα.

Οι οργανισμοί και οι υποψήφιοι εργαζόμενοι επελέγησαν κατόπιν ανοιχτής πρόσκλησης για προτάσεις, ενώ υπήρξε ενδιαφέρον από περίπου 100 υποψηφίους.

Από τα 15 άτομα που προσελήφθησαν μέσω του προγράμματος τα 7 ήταν είτε οι πρώτοι εργαζόμενοι του οργανισμού είτε το μοναδικό άτομο στην εξυπηρέτηση της συγκεκριμένης θέσης, ενώ για 10 άτομα η συγκεκριμένη θέση εργασίας αποτελούσε την πρώτη τους ευκαιρία να εργαστούν. Το πρόγραμμα «Δεσμός για τους Νέους» πέρα από εκτενή γεωγραφική κάλυψη καλύπτει ευρύ φάσμα ειδικοτήτων, αντικειμένου εργασίας και μεγέθους οργανισμών.

Οι νέοι που προσελήφθησαν είναι στην πλειονότητά τους κάτοχοι πτυχίου ΑΕΙ και μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών, με εργασιακή εμπειρία 0-3 έτη. Οπως χαρακτηριστικά δήλωσε εκπρόσωπος οργανισμού για την εργαζόμενη που προσελήφθη μέσω του «Δεσμός για τους Νέους», «χωρίς τη στήριξη του Δεσμού τα εκπαιδευτικά προγράμματα του οργανισμού θα είχαν καταρρεύσει. Με τον ενθουσιασμό της έφερε νέες ιδέες κι άλλαξε την κουλτούρα του οργανισμού, ώστε να συνεχίσει το κοινωνικό του έργο». Οι οργανισμοί που προσέλαβαν νέο προσωπικό με επιδότηση από το πρόγραμμα «Δεσμός για τους Νέους» είναι οι εξής:

1. Ψυχογηριατρική Εταιρεία «Ο Νέστωρ»: Ψυχολόγος Ιατρείων Μνήμης, Πρόγραμμα «Δεν ξεχνώ τη μνήμη μου»

2. Αγγιγμα Ζωής: Διαχείριση Γραμματείας - Διαχειριστής Εργου

3. Emfasis Foundation: Υπεύθυνη Συνεργασιών και Διαχείρισης Εθελοντών

4. Ενωση Κυριών Δράμας (Δράμα): Συντονίστρια Κοινωνικού Φροντιστηρίου και Mobile School

5. Γέφυρα: Συντονίστρια Mapping Project

6. Κέντρο Ειδικής Αγωγής (Θεσσαλονίκη): Γυμναστής

7. Σύλλογος Προστασίας και Περίθαλψης Αγριας Ζωής ΑΝΙΜΑ: Υπεύθυνη Διαχείρισης Εθελοντών

8. Κοινωνία Αγάπης και Προσφοράς «Ο Γέροντας Παΐσιος» (Θεσσαλονίκη): Διοικητική Υποστήριξη Υπηρεσιών και Δράσεων του Σωματείου

9. Εργαστήρι Ειδικής Αγωγής «Μαργαρίτα»: Εκπαιδεύτρια Εργαστηρίου Εστίασης

10. Θετική Φωνή: Υπεύθυνη Γραμματείας Checkpoint Αθήνας

11. Οργάνωση Γη: Συντονίστρια Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων

12. Δίκτυο Γυναικών Μεταναστριών στην Ελλάδα «Μέλισσα»: Υπάλληλος γραφείου - Project Manager

13. SciFy (Science For You): Junior Software Engineer

14. ΜΚΟ CivisPlus: Συντονίστρια Εργου «After School - Κοινωνικό Φροντιστήριο για παιδιά μεταναστών και προσφύγων»

15. Δεσμός Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο: Υπεύθυνη προγράμματος «Δεσμός για τους Νέους»

 

 

 

Πηγή: ethnos.gr

Best of internet