Εκτός ελέγχου η Μινεσότα: Φυγαδεύτηκε από το σπίτι του ο Κυβερνήτης (pics & vids)

Gazzetta team
Εκτός ελέγχου η Μινεσότα: Φυγαδεύτηκε από το σπίτι του ο Κυβερνήτης (pics & vids)
Οργή στη Μινεσότα των ΗΠΑ μετά από ακόμη μια αναίτια δολοφονία μαύρου άνδρα από αστυνομικό. Τον εκτέλεσε μπροστά στα μάτια του 4χρονου παιδιού του μέσα στο αυτοκίνητό του. Εκατοντάδες άτομα συγκεντρώθηκαν έξω από το σπίτι του κυβερνήτη για να διαμαρτυρηθούν. Όταν είδαν πως το πλήθος μεγάλωνε, η αστυνομία αποφάσισε να τον... φυγαδεύσει. ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ.

Όχι ένα αλλά δυο περιστατικά αστυνομικής βίας, τα οποία έχουν καταγραφεί τις τελευταίες ώρες στις ΗΠΑ. Μετά την εν ψυχρώ δολοφονία του 37χρονου μικροπωλητή Άλτον Στέρλινγκ από δυο (λευκούς) αστυνομικούς, ήρθε στο φως video από τη στιγμή που αστυνομικός σκοτώνει τον 32χρονο Φιλάντο Καστάιλ μέσα στο αυτοκίνητό του και μπροστά στα μάτια της 4χρονης κόρης του!

Το τελευταίο περιστατικό σημειώθηκε στη Μινεσότα. Ο Καστάιλ, οδηγούσε και η φίλη του Ντάιαμοντ Ρέινολντς, καθόταν δίπλα του όταν τους σταμάτησε ένα περιπολικό γιατί είχαν σπασμένο το ένα φανάρι. Η 4χρονη κόρη της Ρέινολντς ήταν στο πίσω κάθισμα. Ο αστυνομικός ζήτησε ταυτότητα και δίπλωμα. Η Ρέινολντς είπε ότι όταν ο φίλος της έβαλε το χέρι στην τσέπη για να βγάλει το δίπλωμα ενημέρωσε τον αστυνομικό ότι οπλοφορούσε αλλά και ότι είχε άδεια οπλοφορίας. Τότε ο αστυνομικός πανικοβλήθηκε και τον πυροβόλησε 4 φορές!


Το νέο περιστατικό αστυνομικής βίας προκάλεσε έκρηξη οργής στη Μινεσότα. Περίπου 200 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στο σημείο όπου δολοφονήθηκε ο 32χρονος Αφροαμερικανός, ενώ άλλοι επέλεξαν να διαμαρτυρηθούν έξω από το σπίτι του κυβερνήτη της πολιτείας στο προάστιο Σεν Πολ. Φωνάζοντας και "πατώντας" τις κόρνες των αυτοκινήτων τους «ανάγκασαν» την αστυνομία να φυγαδεύσει τον κυβερνήτη, φοβούμενη πως μπορεί να προκληθούν επεισόδια.




Απορίας άξιο βέβαια, αφού οι διαδηλωτές δεν έκαναν καμία απολύτως κίνηση να επιτεθούν στο σπίτι του κυβερνήτη... Το μόνο που ζήτησαν, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημερώσης, ήταν να βγει από το σπίτι του ο κυβερνήτης για να τους κάνει μια δήλωση. Είχαν συγκεντρωθεί έξω από την κατοικία του, με κεριά στα χέρια και με πανό που ζητούσαν να μπει ένα τέλος στην αστυνομική αγριότητα.

Η αστυνομία επέλεξε να... "στολίσει" με την ειδική κίτρινη κορδέλα, που χρησιμοποιείται συνήθως για να αποκλειστεί ένας τόπος εγκλήματος, την είσοδο της κατοικίας του κυβερνήτη και στη συνέχεια να τον πάρει από εκεί, όπως ανέφεραν χρήστες των social media.







Πηγή: newsit.gr