Πάνε για λουκέτο τα Ναυπηγεία Ελευσίνας

Gazzetta team
Πάνε για λουκέτο τα Ναυπηγεία Ελευσίνας
Για τον κίνδυνο «λουκέτου» στα Ναυπηγεία Ελευσίνας προειδοποιούν με ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι, μετά το πάγωμα των τραπεζικών λογαριασμών του ναυπηγείου από τη ΓΓΔΕ.

Οπως αναφέρουν οι εργαζόμενοι των ναυπηγείων, η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων προχώρησε «αυθαίρετα» στην κατάσχεση των τραπεζικών λογαριασμών, με συνέπεια να είναι αδύνατη η καταβολή των μισθών και η συνέχιση της λειτουργίας του ναυπηγείου, ενώ το πρόγραμμα της κατασκευής των πυραυλάκατων πλοίων για το Πολεμικό Ναυτικό τινάζεται στον αέρα.

Οι εργαζόμενοι υπογραμμίζουν ότι η ΓΓΔΕ προχώρησε στην ενέργεια αυτή παρά τον πρόσφατο νόμο 4361/16 που προστατεύει την περιουσία του ναυπηγείου από κατασχέσεις, με σκοπό την απρόσκοπτη πληρωμή της μισθοδοσίας και της ολοκλήρωσης της ναυπήγησης των πυραυλάκατων. Όπως υποστηρίζει το σωματείο εργαζομένων, μετά τη συμφωνία με το υπουργείο Άμυνας για τις πυραυλάκατους ΤΠΚ 6 και ΤΠΚ 7, αλλά και το ενδιαφέρον που έχει αρχίσει να εκδηλώνεται από Έλληνες εφοπλιστές για να χρησιμοποιήσουν τις υπηρεσίες του ναυπηγείου, είχαν δημιουργηθεί συνθήκες για να εξέλθουν τα ναυπηγεία από το αδιέξοδο στο οποίο είχαν περιέλθει. Σημειώνεται ότι το ναυπηγείο είχε κάνει διακανονισμό με τη ΔΕΗ και είχε συμφωνηθεί μέρος των οφειλομένων να αποπληρωθεί από τις πληρωμές του ναυτικού και άλλο ένα μέρος από την εταιρεία. Για το θέμα μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες ενημερώθηκε και το ΥΕΘΑ ενώ πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με στελέχη της ΓΓΔΕ τα οποία ωστόσο παρέμειναν αμετακίνητα στη θέση ότι δεν μπορεί να δοθεί εντολή να ανοίξει ο λογαριασμός κίνησης για τις πληρωμές προμηθευτών και προσωπικού.

Πηγή: koolnews.gr