Οι επικίνδυνες παραβάσεις των Ελλήνων οδηγών

Θετικά κρίνει το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας τα αποτελέσματα του στοχευμένου προγράμματος για την αντιμετώπιση των «επικίνδυνων» τροχονομικών παραβάσεων, σε όλη την επικράτεια, και το δεύτερο δίμηνο εφαρμογής του.

Οι επικίνδυνες παραβάσεις των Ελλήνων οδηγών
Πλήρης οθόνη
Κλείσιμο
Πληροφορίες

Το πρόγραμμα, το οποίο υλοποιείται από τις 15 Μαρτίου 2016, υπό την εποπτεία της Διεύθυνσης Τροχαίας Αστυνόμευσης του αρχηγείου της ΕΛΑΣ, έχει σημειώσει αξιόλογα αποτελέσματα, καθώς δίνει έμφαση, ανά εβδομάδα, σε «επικίνδυνες» παραβάσεις, που αποτελούν αίτια σοβαρών ατυχημάτων και δυστυχημάτων, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Από την έναρξη προγράμματος του έως τις 3 Ιουλίου 2016 έχουν βεβαιωθεί, πανελλαδικά, 16.394 «επικίνδυνες» τροχαίες παραβάσεις.

Αναλυτικά, βεβαιώθηκαν 3.424 παραβάσεις για μη χρήση κράνους, 3.072 για παραβίαση ορίου ταχύτητας, 2.996 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας και μη χρήση παιδικών καθισμάτων, 2.045 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, 1.366 για κυκλοφορία οχήματος, το οποίο δεν έχει υποστεί τεχνικό έλεγχο, 1.290 για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, 1.222 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα, 894 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη και 85 για οδήγηση χάριν εντυπωσιασμού-συμμετοχής σε αυτοσχέδιους αγώνες.

Πηγή: newsit.gr

Best of internet