Φόβοi για κρούσματα φυματίωσης σε στρατιωτικούς σε Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων

Φόβοi για κρούσματα φυματίωσης σε στρατιωτικούς σε Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων

Αγωνία και ανησυχία επικρατεί στις τάξεις της 8ης Μεραρχίας σχετικά με την μετάδοση φυματίωσης σε αξιωματικούς και οπλίτες.

Φόβοi για κρούσματα φυματίωσης σε στρατιωτικούς σε Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει το onalert.gr, κλιμάκιο γιατρών από το στρατιωτικό νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, μεταβαίνει εσπευσμένα στα Γιάννινα, μετά από εντολή του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού, προκειμένου να εξετάσει τους στρατιωτικούς.

Οκτώ στρατιωτικοί, αξιωματικοί και οπλίτες, από το Τάγμα Καλπακίου, που καλύπτουν τις ανάγκες στο Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων στο Τσεπέλοβο, ήταν θετικοί στο μαντού και αναμένεται η ολοκλήρωση των υπολοίπων εξετάσεων προκειμένου να επιβεβαιωθεί εάν έχουν προσβληθεί από φυματίωση.

Παράλληλα όμως συνεχίζονται οι εξετάσεις και σε άλλους αξιωματικούς και στρατιώτες που έκαναν υπηρεσίες στο Τσεπέλοβο.

Η τοπική στρατιωτική ηγεσία, επιχειρεί να υποβαθμίσει το θέμα, ωστόσο από πολλές πλευρές τονίζεται, ότι δεν ελήφθη εγκαίρως κανένα μέτρο για την θωράκιση των ανθρώπων που βρίσκονται καθημερινά στους καταυλισμούς προσφύγων.

Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Ηπείρου είχε από τις 29 Μαρτίου θέσει θέμα υγειονομικής κάλυψης όλων των στρατιωτικών που εμπλέκονται στα κέντρα προσφύγων.

Μάλιστα από τότε είχε απευθύνει επιστολή στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, την οποία είχε κοινοποιήσει και στα μέσα ενημέρωσης, με την οποία ζητούσε, μεταξύ των άλλων, μέριμνα για την υγειονομική κάλυψη όλων των στρατιωτικών που εμπλέκονται στα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων.
 

 

Πηγή: ethnos.gr

Best of internet