Η Ζωή κατέθεσε την ιδρυτική διακήρυξη της «Πλεύσης Ελευθερίας» (pics)

Gazzetta team
Η Ζωή κατέθεσε την ιδρυτική διακήρυξη της «Πλεύσης Ελευθερίας» (pics)
Η πρώην πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, προσήλθε την Τρίτη το πρωί στον Άρειο Πάγο, όπως και είχε ανακοινώσει, έναν χρόνο ακριβώς μετά το δημοψήφισμα του Ιουλίου 2015, για να καταθέσει και επισήμως την ιδρυτική διακήρυξη του νέου κόμματος της

Υπό τη συνοδεία της κ. Ραχήλ Μακρή, του πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Σταθά, αλλά και άλλων στελεχών της «Πλεύσης Ελευθερίας, η κ. Κωνσταντοπούλου κατέθεσε στο ανώτατο δικαστήριο τα έγγραφα που απαιτούνται για την αναγνώριση του νέου πολιτικού φορέα.

Φανερά ευδιάθετη, με το γνωστό λευκό σακάκι της και κρατώντας στα χέρια της το έντυπο του κόμματος της, η κ. Κωνσταντοπούλου συνομίλησε με τους παρευρισκόμενους, ενώ το βράδυ σήμερα έχει προγραμματίσει συγκέντρωση για τον εορτασμό ενός χρόνου απο το «Όχι»... που βέβαια μια μέρα μετά έγινε «Ναι».

Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στον χώρο στάθμευσης του θεάτρου του Λυκαβηττού, ενός χώρου συμβολικού όπως δήλωσε η ίδια, καθώς είναι ένα από τα περιουσιακά στοιχειά του δημοσίου που περνάνε στο υπέρ-ταμείο μετά και το νέο Μνημόνιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Την ίδια ώρα, ανάλογη εκδήλωση στο Σύνταγμα διοργανώνουν διάφορες συλλογικότητες και φορείς, όπως η ΑΔΕΔΥ, η ΟΛΜΕ, η ΛΑΕ και άλλοι

Πηγή: iefimerida.gr