Όταν ο Σόιμπλε έδωσε στο Βαρουφάκη μια χούφτα ευρώ

Gazzetta team
Όταν ο Σόιμπλε έδωσε στο Βαρουφάκη μια χούφτα ευρώ
Χαρακτήρα ιστορικού...ντοκουμέντου λαμβάνουν οι μαρτυρίες του Γκάλμπρειθ για το διάστημα που σχεδίαζε με τον Βαρουφάκη το σχέδιο επιστροφή στη δραχμή.

Χαρακτήρα ιστορικού...ντοκουμέντου λαμβάνουν οι μαρτυρίες του Τζέιμς Γκάλμπρειθ για το διάστημα που σχεδίαζε με τον Γιάνη Βαρουφάκη το σχέδιο «επιστροφή στη δραχμή» και οι οποίες περιλαμβάνονται σε ένα αποκαλυπτικό βιβλίο.

Σ αυτές περιλαμβάνεται και μια σκηνή από την πρώτη συνάντηση του Γιάνη Βαρουφάκη με τον Β. Σόιμπλε ( 5 Φεβρουαρίου 2015 στο Βερολίνο) όπου ο γερμανός υπουργός Οικονομικών φαίνεται πως προχώρησε σε μια άκρως...υπαινικτική κίνηση αλλά ο οικονομολόγος κ. Γκάλμπρειθ την ανέγνωσε...αλλιώς!

Μια χούφτα ευρώ και η σύσταση « για τα νεύρα σας»

«Η συνάντηση ήταν πολύ εγκάρδια και μου επιβεβαίωσε ότι οι δυο τους είχαν μια ειλικρινή σχέση, βασισμένη σε αμοιβαία εκτίμηση. Ξεκίνησε με μια αστεία κίνηση του Σόιμπλε: πρόσφερε μια χούφτα σοκολατένια ευρώ, «για τα νεύρα σας».

Η ανάλυση του Γκάλμπρειθ για τον Σοίμπλε

«Το πιο ενδιαφέρον ως προς τις αντιδράσεις του Σόιμπλε ήταν ότι είπε, επανειλημμένα και ανασηκώνοντας τους ώμους, ότι «δεν έχει ιδέα» πώς να λύσει αυτό το ζήτημα και δεν έχει «καμία εξουσιοδότηση» να διαπραγματευτεί αντίθετα προς τις προτεραιότητες των θεσμών, καθώς επίσης και καμία εξουσιοδότηση να συζητήσει τρόπους που μπορεί να οδηγήσουν σε έξοδο. Δεν έκανε καθόλου προτάσεις και φαινόταν να έχει διαγράψει το ζήτημα σαν να ήταν πρόβλημα που δεν ενδιαφερόταν πια να λύσει. Με άλλα λόγια, η Ελλάδα θα έπρεπε να το χειριστεί χωρίς αυτόν» γράφει ο οικονομολόγος- σύμβουλος Βαρουφάκη στο επίμαχο βιβλίο του.

Πηγή: thetoc.gr