Πρόστιμα 270.000 ευρώ σε προέδρους φιλοζωικών στην Κοζάνη

Gazzetta team
Πρόστιμα 270.000 ευρώ σε προέδρους φιλοζωικών στην Κοζάνη
Αντιδράσεις από ανθρώπους της τέχνης.

Επιστολή διαμαρτυρίας για τα εξοντωτικά πρόστιμα που δέχθηκαν οι πρόεδροι των δύο φιλοζωικών σωματείων της Κοζάνης από τις αρμόδιες αρχές, έπειτα από ελέγχους που πραγματοποίησαν η αστυνομία και η Κτηνιατρική Υπηρεσία Κοζάνης κατόπιν εντολής της εισαγγελίας, απέστειλαν άνθρωποι της τέχνης, των γραμμάτων, πανεπιστημιακοί και δημοσιογράφοι.

Στην ανακοίνωσή τους κάνουν λόγω για «εκδικητική πολιτική κατά εθελοντών στην Κοζάνη, όπου κατά παράβαση κάθε νομιμότητας αλλά και ηθικής η Δημοτική, Εισαγγελική και Αστυνομική Αρχή καθώς και η Κτηνιατρική Υπηρεσία Κοζάνης υπέδειξαν, βεβαίωσαν και ανέχτηκαν διοικητικά πρόστιμα ύψους 270.000 ευρώ προς τους δυο προέδρους των Φιλοζωικών Συλλόγων της Κοζάνης».

Στην επιστολή επισημαίνεται ότι οι δύο πρόεδροι των φιλοζωικών σωματείων «διέπραξαν το “έγκλημα” να περιθάλπουν αδέσποτα ζώα της πόλης, ενώ χιλιάδες ιδιόκτητα ζώα και αδέσποτα κακοποιούνται στην περιοχή».

Οι υπογράφοντες ζητούν «την άρση των διοικητικών αυτών προστίμων σε ανθρώπους που με μεγάλο προσωπικό κόστος και πλήρη ανιδιοτέλεια αγωνίζονται για την προστασία της ίδιας της έννοιας της ζωής».

Τα φιλοζωικά σωματεία της περιοχής της Κοζάνης στο παρελθόν είχαν ασκήσει δριμεία κριτική στο δήμο Κοζάνης για τον τρόπο που καθημερινά διαχειρίζεται το θέμα των αδέσποτων ζώων συντροφιάς και έχουν δημοσιεύσει φωτογραφίες αδέσποτων που φιλοξενούνται στο καταφύγιο που διατηρεί ο δήμος. Από την άλλη, τα δύο καταφύγια των δύο φιλοζωικών σωματείων -«Αγγίζω» και «Στοργή»- όπου φιλοξενούνται περί τα 350 αδέσποτα σκυλιά δεν διαθέτουν άδεια λειτουργίας από την Κτηνιατρική Υπηρεσία και τις άλλες αρμόδιες αρχές. Έτσι μετά από έλεγχο διαπιστωθήκαν πολλές παραβάσεις που αφορούν το τσιπάρισμα και την καθημερινή ευζωία των αδέσποτων και επιβλήθηκαν τα ανωτέρω τσουχτερά πρόστιμα.

Η επιστολή απευθύνεται στους αρμόδιους υπουργούς και υπογράφεται, μεταξύ άλλων, από επώνυμους του θεάτρου και της λογοτεχνίας, πανεπιστημιακούς, συνδικαλιστές, εκπαιδευτικούς, δικηγόρους και δημοσιογράφους.


Πηγή: newsbeast.gr