Έξι χρόνια μετά βρήκαν τους δράστες δολοφονίας 83χρονου

Gazzetta team
Έξι χρόνια μετά βρήκαν τους δράστες δολοφονίας 83χρονου
Ένα αποτύπωμα στο χρηματοκιβώτιο αποκάλυψε τους δύο δράστες από το Πακιστάν, έξι χρόνια μετά τη διάπραξη της άγριας ανθρωποκτονίας.

Τον στραγγάλισαν μέσα στο σπίτι του στην οδό Προύσης στον Αγ. Δημήτριο, στις 12 Μαΐου 2010. Ένα αποτύπωμα στο χρηματοκιβώτιο αποκάλυψε τους δύο δράστες από το Πακιστάν, έξι χρόνια μετά τη διάπραξη της άγριας ανθρωποκτονίας.

Ο 83χρονος είχε ευρύ κύκλο γνωριμιών και προσωπικών επαφών κάτι που δυσχέραινε τις έρευνες των αξιωματικών του τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής. Κινούμενοι στους χώρους όπου το θύμα αναζητούσε εφήμερες προσωπικές σχέσεις, είχαν εξετάσει τουλάχιστον... 50 υπόπτους.

Η ομάδα διερεύνησης των «παγωμένων υποθέσεων», επανεξέτασε τα παλιά και νέα στοιχεία της ανθρωποκτονίας, και σε συνεργασία με τα στελέχη του ελληνικού… CSI, έφθασαν στα ίχνη των δραστών.

Εκείνο το παλιό αποτύπωμα που είχε βρεθεί στο χρηματοκιβώτιο του θύματος, ταυτοποιήθηκε με ένα νέο, το οποίο ανήκε σε έναν 23χρονο άνδρα από το Πακιστάν.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής σε συνεργασία με συναδέλφους τους του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, το μεσημέρι της Κυριακής εντόπισαν και συνέλαβαν τον δράστη στην Αλίαρτο Βοιωτίας.

Σε βάρος του είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης από την 4η Τακτική Ανακρίτρια Αθηνών, όπως και σε βάρος ενός 32χρονου συμπατριώτη του, ο οποίος ήταν συνεργός στο έγκλημα, και έφυγε αμέσως μετά τη διάπραξή του.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε χθες στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δεύτερου δράστη συνεχίζονται.


Πηγή: thetoc.gr