Το Twitter «γλεντάει» με το περσινό δημοψήφισμα (pics)

Gazzetta team
Το Twitter «γλεντάει» με το περσινό δημοψήφισμα (pics)
Ένας ολόκληρος χρόνος πέρασε από την ημέρα που ο ελληνικός λαός κλήθηκε να αποφασίσει αν πρέπει να γίνει αποδεκτό το σχέδιο συμφωνίας των τριών θεσμών, Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, το οποίο προτάθηκε στις 25 Ιουνίου 2015 και οι Έλληνες χρήστες του twitter δεν... ξέχασαν τη συγκεκριμένη επέτειο!

Το κείμενο του δημοψηφίσματος αναλυτικά:

«Πρέπει να γίνει αποδεκτό το σχέδιο συμφωνίας, το οποίο κατέθεσαν η Ευρωπαϊκής Επιτροπή , η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στο Eurogroup της 25.06.2015 και αποτελείται από δύο μέρη, τα οποία συγκροτούν την ενιαία πρότασή τους;

Το πρώτο έγγραφο τιτλοφορείται «Reforms for the completion of the Current Program and Beyond» («Μεταρρυθμίσεις για την ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος και πέραν αυτού») και το δεύτερο «Preliminary Debt sustainability analysis» («Προκαταρκτική ανάλυση βιωσιμότητας χρέους»). Όσοι από τους πολίτες της χώρας απορρίπτουν την πρόταση των τριών θεσμών ψηφίζουν: ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ/ΟΧΙ. Όσοι από τους πολίτες της χώρας συμφωνούν με την πρόταση των τριών θεσμών ψηφίζουν: ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ/ΝΑΙ».

Το αποτέλεσμα ήταν ΌΧΙ με ποσοστό 61.3%. Το ΟΧΙ μετατράπηκε σε ΝΑΙ από τον Αλέξη Τσίπρα και τα γεγονότα που ακολούθησαν στη συνέχεια είναι ιστορία...

5 Ιουλίου 2016...

To ελληνικό twitter έχει πάρει... φωτιά από το πρωί, αφού το hashtag #Δημοψήφισμα_Απάτη είναι το νούμερο ένα trending με πάνω από 3.000 tweets.

Οι χρήστες του δημοφιλούς Μέσου κοινωνικής δικτύωσης, καυτηριάζουν την μετέπειτα απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να αλλάξει το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, ανεβάζουν χιουμοριστικές φωτογραφίες από τους χορούς στο Σύνταγμα, γράφουν ατάκες και κάνουν λογοπαίγνια σχολιάζοντας τα όσα διαδραματίστηκαν στις αρχές Ιουλίου του 2015.

Δείτε μερικά χαρακτηριστικά παραδείγματα...



Πηγή: iefimerida.gr