Επίθεση αυτοκτονίας σε αστυνομικό τμήμα στην Ινδονησία

Gazzetta team
Επίθεση αυτοκτονίας σε αστυνομικό τμήμα στην Ινδονησία
Νεκρός ο βομβιστής, τραυματίας ένας αστυνομικός

Επίθεση αυτοκτονίας κατά αστυνομικού σταθμού στην πόλη Σόλο της Ινδονησίας σημειώθηκε πριν λίγο με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ο καμικάζι, που επέβαινε σε μοτοσικλέτα, και να τραυματιστεί ένας αστυνομικός.

«Έφτασε στην αυλή του σταθμού με μία μοτοσικλέτα κι ανατινάχτηκε», δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Μπόι Ραφλί Αμάρ, στον τηλεοπτικό σταθμό MetroTV.

Αμέσως μετά την επίθεση, ο πρόεδρος της Ινδονησίας Τζόκο Γουιντόντο, που κατάγεται από το Σόλο και έχει διατελέσει δήμαρχος της πόλης, διέταξε την αστυνομία να προχωρήσει σε συλλήψεις υπόπτων που ενδεχόμενα σχετίζονται με το βομβιστή αυτοκτονίας. «Έχω ζητήσει από τον αρχηγό της αστυνομίας να εξαρθρώσει το τρομοκρατικό δίκτυο και να εντοπίσει ποιος ήταν ο δράστης της επίθεσης. Ελπίζω ότι οι κάτοικοι της πόλης θα παραμείνουν ψύχραιμοι και ήρεμοι κατά την τελευταία ημέρα των εορτασμών. Δεν υπάρχει λόγος να προκληθεί φόβος», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ινδονησίας.

Οι αστυνομικές αρχές της Ινδονησίας βρίσκονται σε αυξημένη επιφυλακή, από τον περασμένο Ιανουάριο όταν το Ισλαμικό Κράτος εξαπέλυσε επίθεση στην Τζακάρτα, με συνέπεια το θάνατο τεσσάρων ατόμων, ενώ σκοτώθηκαν και οι τέσσερις τζιχαντιστές που έκαναν την επίθεση.

Πηγή newsbeast.gr