Με την νέα λειτουργία του Facebook θα μπορείς να ποστάρεις σε όλες τις γλώσσες

Gazzetta team
Με την νέα λειτουργία του Facebook θα μπορείς να ποστάρεις σε όλες τις γλώσσες
Δείτε πώς θα αλλάξετε τη ρύθμιση

Εάν στο Facebook δεν έχετε φίλους μόνο από την Ελλάδα και αρκετές φορές δυσκολεύεστε να καταλάβετε τις δημοσιεύσεις τους και να απαντήσετε ή να σχολιάσετε, τότε η λύση έρχεται από το ίδιο το κοινωνικό δίκτυο.

Τώρα ο γίγαντας των κοινωνικών δικτύων έχει κάνει διαθέσιμο ένα νέο χαρακτηριστικό που επιτρέπει στους χρήστες να γράψουν δημοσιεύσεις σε πολλές γλώσσες. Η διαδικασία είναι απλή: Θα μπορείτε να γράψετε ένα σχόλιο ή δημοσίευση και στη συνέχεια, να επιλέξετε σε ποιες πρόσθετες γλώσσες θέλετε να μεταφραστεί αυτό. Έπειτα, με τη νέα ρύθμιση, το νέο πολυγλωσσικό εργαλείο του Facebook θα επιλέξει ποια έκδοση θα δημοσιεύσει στους φίλους σας, ανάλογα με τις ρυθμίσεις της δικής τους γλώσσας. Αν για παράδειγμα κάποιος έχει ρυθμίσει τη γλώσσα του στα Ιταλικά και εσείς την επιλέξετε για μετάφραση, τότε θα του εμφανιστεί στη γλώσσα του απευθείας.

Η ομάδα πίσω από αυτή την ενημέρωση του λογισμικού έγραψε σε μια σχετική δημοσίευση: «Οι άνθρωποι χρησιμοποιούν το Facebook για να μοιράζονται πληροφορίες και ιδέες σε πολλές διαφορετικές γλώσσες και στην πραγματικότητα το 50% της κοινότητάς μας μιλάει μια γλώσσα εκτός από Αγγλικά. Οι περισσότεροι άνθρωποι μάλιστα δεν μιλούν τη γλώσσα του άλλου, και έτσι σκεφτόμαστε πάντα τρόπους για να συμβάλλουμε ώστε οι γλώσσες να μην είναι εμπόδιο για την επικοινωνία μέσω Facebook».

Αυτή η ρύθμιση μάλιστα θα διευκολύνει και όσους ξέρουν τη γλώσσα κάποιου φίλου τους, αλλά προτιμούν να γράφουν στη δική τους για να καταλαβαίνουν και οι υπόλοιποι που διαβάζουν.

Για να ενεργοποιήσετε αυτή τη νέα λειτουργία, αρκεί να πάτε στις ρυθμίσεις της γλώσσας για την ενεργοποίηση του πολυγλωσσικού εργαλείου ώστε να μπορείτε να διαλέγετε σε ποια γλώσσα θα μεταφράζεται η δημοσίευσή σας. Προς το παρόν η ρύθμιση αφορά 45 γλώσσες, αλλά θα προστεθούν σταδιακά και άλλες για να καλυφθεί όλο το κοινό του Facebook παγκοσμίως.

Πηγή newsbeast.gr