+slo-gun

Πολιτικό "τείχος" από τη ΝΔ για τον εκλογικό νόμο

Πολιτικό "τείχος" από τη ΝΔ για τον εκλογικό νόμο

Πολιτικό τείχος υψώνει έναντι του νέου εκλογικού νόμου η Νέα Δημοκρατία και η ηγετική της ομάδας μιλάει για πολιτική απομόνωση του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Πολιτικό "τείχος" από τη ΝΔ για τον εκλογικό νόμο

Πολιτικό τείχος υψώνει έναντι του νέου εκλογικού νόμου η Νέα Δημοκρατία και η ηγετική της ομάδας μιλάει για πολιτική απομόνωση του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ο οποίος επιχειρεί να αλλάξει την ατζέντα της πολιτικής επικαιρότητας και αντί να ασχολείται με τα πραγματικά προβλήματα του ελληνικού λαού, νοιάζεται μόνο για την εξεύρεση εκλογικού συστήματος που θα ανακόπτει την πορεία της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τη δημιουργία, μετά τις επόμενες εκλογές, μιας ισχυρής κυβέρνησης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θεωρεί ότι αυτό που πετυχαίνει η κυβέρνηση είναι να καθιστά αντιληπτό σε όλους τους Έλληνες ότι με τον τρόπο που κινείται στο  ζήτημα του εκλογικού νόμου, παραδέχεται την ήττα του στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση, όποτε αυτή και αν γίνει.

Όπως, έχει επισημανθεί από την πρώτη στιγμή από το TheTOC.gr η αξιωματική αντιπολίτευση θα ψηφίσει «όχι» και αναμένει να δει ποια πολιτικά κόμματα θα συμμετέχουν σε μια διαδικασία συνενοχής με την κυβέρνηση, στηρίζοντας έναν εκλογικό νόμο «οπερέτα που κάνει κακό στην πατρίδα».

Η ηγεσία της Ν.Δ. θεωρεί ότι η πίεση που άσκησε από την πρώτη στιγμή κυρίως προς την ελάσσονα αντιπολίτευση έχει θετικά αποτελέσματα, καθώς τόσο το ΠαΣοΚ/Δημοκρατική Συμπαράταξη όσο και το Ποτάμι είναι αρνητικά και ως εκ τούτου απομακρύνεται το ενδεχόμενο να συγκεντρωθούν οι 200 ψήφοι που απαιτούνται με βάση το Σύνταγμα.

Στο επιτελείο του Κυρ. Μητσοτάκη επισημαίνουν ότι πέφτει στο κενό η προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά του Αλ. Τσίπρα, να βγουν από τη δύσκολη, πολιτικά, θέση στην οποία έχουν περιέλθει λόγω της ιδεοληπτικής και αδιέξοδης πολιτικής που ακολουθεί η κυβέρνηση, παρά το γεγονός, όπως διευκρινίζουν, επιχειρούν να αλλάξουν την ατζέντα από τα μεγάλα και καυτά προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία, αναδεικνύοντας τον εκλογικό νόμο ως το μείζον.

Ήδη, η γραμμή που θα κινηθεί τις επόμενες ημέρες η Ν.Δ. που θα είναι στο επίκεντρο ο εκλογικός νόμος, δόθηκε από τον ίδιο τον Κυρ. Μητσοτάκη, όταν το απόγευμα της Πέμπτης από το βήμα της Βουλής, μιλώντας επί της συμφωνίας μεταξύ Ελληνικού Δημοσίου και Cosco, ανέφερε ότι η κυβέρνηση «αλαλούμ», όπως τη χαρακτήρισε αποδεικνύει πως «η χώρα δεν χρειάζεται αλλαγή εκλογικού νόμου, αλλά εκλογές για να δοθεί τέλος στην αβεβαιότητα».

Στο επιτελείο της ηγετικής ομάδας της Ν.Δ. υπάρχει η εκτίμηση ότι ο εκλογικός νόμος πρέπει να διασφαλίζει δύο κριτήρια: την αναλογικότητα και την κυβερνησιμότητα της χώρας και υπογραμμίζουν ότι η κυβέρνηση μπαίνει σε μια κατάσταση πολιτικού κατακερματισμού, ακυβερνησίας και αδυναμίας να λαμβάνει ταχείες, ουσιαστικές αποφάσεις, όπως ακριβώς χρειάζεται η οικονομία και η κοινωνία.

«Στις δύσκολες αυτές ώρες χρειάζονται γρήγορες, στιβαρές, ξεκάθαρες αποφάσεις. Η χώρα δεν μπορεί να αντέξει πειράματα ακυβερνησίας. Η προσφυγή της Κυβέρνησης και του κ. Τσίπρα στην απλή αναλογική μοιάζει με πολιτική σωσιβίου» τονίζουν υψηλόβαθμοί κομματικοί παράγοντες.

Σύμφωνα με την ανάλυση της ηγεσίας της Ν.Δ. ο Αλ. Τσίπρας επέλεξε να…τραβήξει το χαρτί του εκλογικού νόμου, διότι θέλει, όπως λένε ανώτερα κομματικά στελέχη, να διασωθεί, καθώς βλέπει να καταρρέει στις δημοσκοπήσεις.

Επίσης, υπογραμμίζουν ότι θέλει να παραπλανήσει και να πάει αλλού τη δημόσια συζήτηση, ενώ συμβαίνουν δραματικά γεγονότα στην ελληνική οικονομία και την κοινωνία και παράλληλα επιδιώκει να ικανοποιήσει ένα ακροατήριο ουσιαστικά σε βάρος των πραγματικών αναγκών και των συμφερόντων της χώρας, που απαιτούν μια ισχυρή, στιβαρή, αποφασιστική διακυβέρνηση».

Στη Συγγρού λένε ότι ότι οτιδήποτε άλλο, βάζει τη χώρα σε μια δύνη ακυβερνησίας και αβεβαιότητας, που είναι ό,τι χειρότερο στις παρούσες δραματικές, για όλους τους πολίτες, οικονομικές συνθήκες. Επιπλέον, όπως τονίζουν, σύμφωνα με τα μέχρι σήμερα δημοσκοπικά ευρήματα, η απλή αναλογική θα σημαίνει ότι για να σχηματιστεί Κυβέρνηση θα πρέπει να συμμαχήσουν σίγουρα τα δυο πρώτα κόμματα, δηλ. η Ν.Δ. και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτό το σενάριο, δηλ. της συγκυβέρνησης ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, όπως είναι φυσικό απορρίπτεται από τη Συγγρού, καθώς όπως διευκρινίζεται σε μια τέτοια περίπτωση, είναι εξαιρετικά πιθανό ή Χρυσή Αυγή να ήταν η Αξιωματική Αντιπολίτευση της χώρας μας.

Σε αυτό το κλίμα, και εν μέσω της εβδομάδας των ιδιαίτερα σημαντικών επαφών του Κυρ. Μητσοτάκη στο εξωτερικό (Βρετανία επαφές με επενδυτές και εκπροσώπους μεγάλων funds, Φρανκφούρτη και συνάντηση με τον πρόεδρο της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι και Ισραήλ για επαφές με την ηγεσία της χώρας), η επικοινωνιακή ομάδα της Συγγρού επιμένει ότι σε όλες τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, επιβεβαιώνεται η αυξανόμενη υπεροχή του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης έναντι του Αλ. Τσίπρα στην ερώτηση του «καταλληλότερου πρωθυπουργού» και ταυτόχρονα στην πρόθεση ψήφου αυξάνεται η διαφορά της Ν.Δ., έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η πολιτική κυριαρχία του Κυριάκου Μητσοτάκη επί του Αλέξη Τσίπρα είναι πλέον σαφής και επιβεβαιώνεται και από τα αποτελέσματα των μετρήσεων στις δημοσκοπήσεις αλλά και από την προσωπική επαφή που έχει ο πρόεδρος της Ν.Δ. με την κοινωνία» τονίζουν κεντρικά στελέχη της Ν.Δ. και συμπληρώνουν: «Επιπλέον, στις μετρήσεις φαίνεται και το υψηλό ποσοστό συσπείρωσης της Ν.Δ. αλλά και οι συνεχόμενες ροές ψηφοφόρων προς τη Ν.Δ. από άλλα κόμματα».

Πηγή: thetoc.gr

 

Best of internet