Πυκνώνουν τα σύννεφα για τον Ευρωπαϊκό Νότο

Gazzetta team
Πυκνώνουν τα σύννεφα για τον Ευρωπαϊκό Νότο
"Πρέπει να αποφασίσουμε την επιβολή κυρώσεων κατά της Ισπανίας και της Πορτογαλίας", δηλώνει σε συνέντευξή του στην Bild ο επίτροπος της ΕΕ, Γκίντερ Ετινγκερ.

"Πρέπει να αποφασίσουμε την επιβολή κυρώσεων κατά της Ισπανίας και της Πορτογαλίας", δηλώνει σε συνέντευξή του στην Bild ο επίτροπος της ΕΕ για την Ψηφιακή Οικονομία Γκίντερ Ετινγκερ. Και οι δύο χώρες δεν εκπλήρωσαν τις δημοσιονομικές υποχρεώσεις τους το 2015. "Εάν η Κομισιόν θέλει να διατηρήσει την αξιοπιστία της σε ό,τι αφορά την τήρηση των κανόνων του προϋπολογισμού, θα πρέπει να αποφασίσει να επιβάλει κυρώσεις", είπε ο Ετινγκερ.

Είχε προηγηθεί ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις, αρμόδιος για το ευρώ, ο οποίος σε συνέντευξή του στο περιοδικό Spiegel είχε δηλώσει ότι το θέμα των κυρώσεων θα τεθεί σύντομα στην ημερήσια διάταξη στην Κομισιόν για να αποφασίσει.

Υπενθυμίζεται ότι τον Μάιο η Κομισιόν είχε εμποδίσει την επιβολή κυρώσεων στην Ισπανία λόγω των εκλογών. Η απόφαση αυτή του Ζαν- Κλοντ Γιούνκερ είχε επικριθεί σφοδρά, αλλά και ο ίδιος ο Ετινγκερ είχε υπερασπιστεί τις εξαιρέσεις για τα ελλείμματα.

Την Τρίτη η Κομισιόν θα συνεδριάσει στο Στρασβούργο για το θέμα αυτό.


Πηγή: thetoc.gr