Νέο μακελειό του ISIS στη Βαγδάτη

Gazzetta team
Νέο μακελειό του ISIS στη Βαγδάτη
Έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 20 τραυματίστηκαν τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή σε επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο που έπληξε συνοικία της Βαγδάτης, όπως ανακοίνωσαν οι ιρακινές αρχές.

Πολλά καταστήματα πήραν φωτιά μετά την έκρηξη, που έγινε κοντά σε εστιατόριο, εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών του Ιράκ

Την ευθύνη ανέλαβε το Ισλαμικό κράτος, που έκανε λόγο για 40 νεκρούς και 80 τραυματίες, σύμφωνα με την υπηρεσία παρακολούθησης των ισλαμιστικών ιστοτόπων SITE.

Η έκρηξη έπληξε τη συνοικία Καράντα, όπου πηγαίνουν πολλοί κάτοικοι για τις αγορές τους ενόψει της γιορτής για το τέλος του ιερού μήνα του Ραμαζανιού, ανέφεραν ιρακινοί αξιωματούχοι.

Το σουνιτικό ΙΚ ανέφερε σε μήνυμά του που επικαλείται η SITE ότι ένας από τους τζιχαντιστές του έκανε επίθεση καμικάζι στη συνοικία Καράντα με στόχο συγκεντρωμένους σιίτες.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο αλ Σουμάρια, μια δεύτερη έκρηξη σημειώθηκε στη σιιτική συνοικία αλ Σάαμπ, στον βόρειο τομέα της ιρακινής πρωτεύουσας, και υπάρχουν αρκετά θύματα.


Πηγή: efsyn.gr