Σοκάρουν οι φωτογραφίες του ISIS από την επίθεση στο Μπανγκλαντές

Gazzetta team
Σοκάρουν οι φωτογραφίες του ISIS από την επίθεση στο Μπανγκλαντές
Της ανήρτησε στο διαδίκτυο το Ισλαμικό Κράτος. ΠΡΟΣΟΧΗ: Σκληρές εικόνες

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλεί η δημοσίευση των φωτογραφιών που ανήρτησε στο διαδίκτυο το Ισλαμικό Κράτος, στις οποίες απεικονίζονται τα θύματα από την επίθεση στο εστιατόριο στη Ντάκα του Μπαγκλαντές, όπου ένοπλοι κρατούν ομήρους.

Το ΙΚ ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση και υποστήριξε ότι μέλη του σκότωσαν 24 ανθρώπους. Η αστυνομία του Μπανγκλαντές έχει πάντως μέχρι στιγμής επιβεβαιώσει μόνο ότι δύο αστυνομικοί είναι νεκροί και τουλάχιστον 20 άνθρωποι τραυματίες.

Οι ανταλλαγές πυρών στο εστιατόριο σταμάτησαν σήμερα και 8-10 όμηροι διασώθηκαν από κομάντος οι οποίοι εξακολουθούν να βρίσκονται μέσα στο κτίριο, δήλωσε αξιωματούχος της αστυνομίας. Εκπρόσωπος της ιαπωνικής κυβέρνησης δήλωσε από την πλευρά του πως 12 άνθρωποι διασώθηκαν από το εστιατόριο. Ανάμεσα στους ομήρους είναι Ιταλοί και Ινδοί, όπως δήλωσε ένας αξιωματικός της αστυνομίας του Μπανγκλαντές.

Ο αναπληρωτής γραμματέας της ιαπωνικής κυβέρνησης Κοΐτσι Χαγκιούντα δήλωσε από το Τόκιο πως δύο από τους διασωθέντες είναι ξένοι, αλλά δεν έχει επιβεβαιωθεί αν ιάπωνες πολίτες περιλαμβάνονται μεταξύ των διασωθέντων.

Πηγή newsbeast.gr